Ingredients
-
1 stiklinės grikių
-
50 g mažųjų špinatų lapų
-
20 vnt. baziliko lapelių
-
1 vnt. raudonų čili pipirų
-
1 vnt. avokado
-
1 raudonojo svogūno
-
3 v .š. alyvuogių aliejaus
-
juodųjų pipirų
-
juodųjų pipirų
Directions
Grikiogedono įkvėpta serija sulaukia įvairių reakcijų. Vieniems tai – ačiū, išbandžiau ir noriu dar. Kitiems – o ne, ir vėl grikiai.
Šiandienos receptas – dar vienas specialiai šiai serijai darytas ir labai pasiteisinęs eksperimentas, gaivios grikių salotos. Kai kam tai – avokadas su citrina ir čiliukais.
Ingredients
1 stiklinės grikių | |
50 g mažųjų špinatų lapų | |
20 vnt. baziliko lapelių | |
1 vnt. raudonų čili pipirų | |
1 vnt. avokado | |
1 raudonojo svogūno | |
3 v .š. alyvuogių aliejaus | |
juodųjų pipirų | |
juodųjų pipirų |
Steps
1
Done
|
Kol verda grikiai, labai smulkiai sukapojam arba sublendinam visus ingredientus, išskyrus avokadą. Salotoms grikių rekomenduoju šiek tiek nedavirt. Sveikos mitybos viršininkė @Vaida Kurpienė jau seniai mane ištreniravo, kad viskas geriau šiek tiek nedavirta nei pervirta – kruopos, daržovės ir pan. Atvėsusius grikius sumaišom su smulkintais pagardais. Krečiam lekštėn, palaistom aliejum, ant viršaus paskleidžiam pjaustytą avokadą, dekorui barstom smulkintus čiliukus ir tarkuotą citrinos žievelę. Pagal pomėgius, GastroHedonistas salotas rekomenduoja praturtinti mėgstamomis sėklomis, pvz., moliūgų ar saulėgrąžų. Taip pat pasitrupint fetos ar kito sūrio. |