0 0
Keptų burokėlių salotos su kakava

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
2 vnt. burokėlių
3 a. š. kakavos
pagal skonį raudonų čili pipirų
1 vnt. apelsinų
pora saujų rukolos
1 v. š. lazdyno riešutų
alyvuogių aliejaus
druskos

Keptų burokėlių salotos su kakava

Savybės:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • 0:40
  • Porcijų: 2
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Mūsų namų ūkyje yra tokia veganiškų antradienių tradicija, skirta palengvinti žarnyno gyvenimui po savaitgalio hedonistinių apeigų. Kai tokiomis vakarienėmis tenka rūpintis man, priimu kaip asmeninį iššūkį pagaminti kažką tokio, kad būtų ne tik skanu, bet ir, praėjus porai valandų, užkietėję omnivorai slapčia nesliūkintų prie šaldytuvo ieškoti dešrytės.

Kartu tai ir puiki proga išbandyti naujus, greitus ir, pageidautina, neįprastus receptus. Burokėliai su kakava tikrai nėra neįprastas derinys – prieš kurį laiką burokėlių browniai buvo super-mega-hipster-hitas. Užtat šitos kombinacijos panaudojimas pagrindiniam patiekalui man buvo naujiena. Ir, priešingai nei sveikais apsimetančius desertus, ją tikrai kartosiu, nes, na, žiauriai gerai!

Tokias salotas puikiai galima naudoti kaip garnyrą prie, pavyzdžiui, žuvies, o jei nuspręsite gaminti kaip pagrindinį patiekalą, siūlau į porciją įsidėti dar kokią saują mirkytų virtų avinžirnių – skonis puikiai įsilies, o sotumo padaugės.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
2 vnt. burokėlių
3 a. š. kakavos
pagal skonį raudonų čili pipirų
1 vnt. apelsinų
pora saujų rukolos
1 v. š. lazdyno riešutų
alyvuogių aliejaus
druskos

Gaminimas

1
Atlikta

Orkaitę įkaitinam iki 180 C, kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi. Burokėlius supjaustom kubeliais (man patinka smulkesni), sudedam į dubenį, kur juos užpilam šaukštu-kitu alyvuogių aliejaus, pabarstom druska, smulkintais čili pipirais ir 2 šaukšteliais kakavos. Gerai išmaišom, paskleidžiam ant skardos ir dedam kepti. Priklausomai nuo kubelių dydžio, tai užtruks apie 20-30 minučių. Siektinas rezultatas yra minkšti, išorėje šiek tiek pasikaramelizavę burokėlių gabaliukai, todėl idealiu atveju skardoje jie neturėtų gyventi pernelyg glaudžiai.

2
Atlikta

Riešutus paskrudinam sausoje keptuvėje, kol gražiai paruduoja ir ima kvepėti. Dedam į šalį, atvėsinam ir vėliau šiek tiek pasmulkinam.

3
Atlikta

Ruošiam padažą: likusią kakavą sumaišom su šlakeliu vandens (tik tiek, kad gautųsi pasta). Apelsiną pjaunam pusiau ir į kakavą išspaudžiam kokius du šaukštus sulčių. Pilam porą šaukštų alyvų aliejaus, truputį druskos ir sumaišom. Dedam į šalį.

4
Atlikta

Ant lėkščių paskleidžiam rukolą. Apelsiną išdalinam skiltelėm ir sudedam ant viršaus. Jei naudojam, beriam avinžirnius. Galiausiai sudedam iškepusius burokėlius, apibarstom smulkintais kepintais riešutais ir apšlakstom padažu. Voilà!

ankstesnis
Batatų sriuba su šonine ir šalaviju
kitas
Citrinų pyragas su aguonomis ir saulėgrąžomis
ankstesnis
Batatų sriuba su šonine ir šalaviju
kitas
Citrinų pyragas su aguonomis ir saulėgrąžomis