Ingredients
-
pundelio ridikėlių
-
saujelės serbentų lapų
-
saujelės vyšnių lapų
-
saujelės krapų
-
1 v. š. druskos
-
poros skiltelių česnako
Directions
Esu didelis šviežiai paraugtų agurkų fanas. Nors rauginimas pirmiausia yra konservacijos būdas, jis pakeičia ir skonines savybes. Būtent dėl pastarųjų kartais verta skirti 5 minutes ir pasiraugti savo agurkų.
Yra tokie ūkininkai, kurie raugia viską. Taip ir jų prekės ženklas vadinas. Raugiam viską.
Tai, galvoju, jei jau raugiu agurkus, tai kodėl ne ridikėlius? Pabandžiau paprastuoju klasikiniu būdu. Patiko, noriu dar.
Kviečiu išbandyti – hedonizmo vardan!
Ingredients
pundelio ridikėlių | |
saujelės serbentų lapų | |
saujelės vyšnių lapų | |
saujelės krapų | |
1 v. š. druskos | |
poros skiltelių česnako |
Steps
1
Done
|
Ridikėlius nuplaunam, nulaužiam lapus (ir vėliau pasidarom pesto, žinoma). Česnako skilteles sutraiškom. Viską beriam į indą ir užpilam druskos tirpalu santykiu 1 valgomasis šaukštas druskos litrui vandens. Indą uždengiam ir paliekam parai šiltai, kad prasidėtų fermentacija. Vėliau laikome šaldytuve, kad ji neįsibėgėtų ir ridikėliai būtų silpnai rūgtelėję ir traškūs. |