0 0
Šviežiai rauginti ridikėliai

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

pundelio ridikėlių
saujelės serbentų lapų
saujelės vyšnių lapų
saujelės krapų
1 v. š. druskos
poros skiltelių česnako

Šviežiai rauginti ridikėliai

  • Vidutinis

Ingredients

Directions

Dalytis

Esu didelis šviežiai paraugtų agurkų fanas. Nors rauginimas pirmiausia yra konservacijos būdas, jis pakeičia ir skonines savybes. Būtent dėl pastarųjų kartais verta skirti 5 minutes ir pasiraugti savo agurkų.

Yra tokie ūkininkai, kurie raugia viską. Taip ir jų prekės ženklas vadinas. Raugiam viską.

Tai, galvoju, jei jau raugiu agurkus, tai kodėl ne ridikėlius? Pabandžiau paprastuoju klasikiniu būdu. Patiko, noriu dar.

Kviečiu išbandyti – hedonizmo vardan!

Ingredients

pundelio ridikėlių
saujelės serbentų lapų
saujelės vyšnių lapų
saujelės krapų
1 v. š. druskos
poros skiltelių česnako

Steps

1
Done

Ridikėlius nuplaunam, nulaužiam lapus (ir vėliau pasidarom pesto, žinoma). Česnako skilteles sutraiškom. Viską beriam į indą ir užpilam druskos tirpalu santykiu 1 valgomasis šaukštas druskos litrui vandens.

Indą uždengiam ir paliekam parai šiltai, kad prasidėtų fermentacija. Vėliau laikome šaldytuve, kad ji neįsibėgėtų ir ridikėliai būtų silpnai rūgtelėję ir traškūs.

previous
Ridikėlių lapų pesto
next
Hasselback bulvė
previous
Ridikėlių lapų pesto
next
Hasselback bulvė

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here