0 0
Ridikėlių lapų pesto

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

pundelis ridikėlių lapų
poros šakelių mėtų
70 ml alyvuogių aliejaus
poros skiltelių česnako
30 g brandinto kumpio
žiupsnio kedrinių pinijų
žiupsnelio druskos

Ridikėlių lapų pesto

  • 0:05
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Pirmieji pavasario šakniavaisiai, sultingieji ridikėliai. Ech, skanumėlis!

Nežinau kaip jums, bet man vis sopėjo širdį, turguj nuspirkus pundelį ridikėlių su lapais, išmesti daugiau nei pusę tūrio. Šiandien išsigūglinau, kad lapuose maistinių medžiagų yra gerokai daugiau, nei įprastai valgomose šaknelėse. Ta proga nusprendžiau pasigaminti ridikėlių lapų pesto.

Rezultatas maloniai nustebino. Todėl, rekomenduoju pasidaryti ir jums.

Kadangi šiandien kepiau ir ėriuko šonkaulius, tai į pesto įdėjau ir mėtų iš Stragių Ekomarketo Halės turguje. Labai pasiteisino. Mėta, visgi, yra tobula ėrienos palydovė.

Hedonizmo vardan – eksperimentuokite ir jūs.

O įkvėpimui – receptas žemiau.

Ingredientai

pundelis ridikėlių lapų
poros šakelių mėtų
70 ml alyvuogių aliejaus
poros skiltelių česnako
30 g brandinto kumpio
žiupsnio kedrinių pinijų
žiupsnelio druskos

Gaminimas

1
Atlikta

Ridikėlių lapų stiebus rekomenduoju nuskabyt – juose gausu plaušelių, kurie sunkiai smulkinasi.

Ingredientus sudedam į indą ir sutrinam trintuve. Padruskinam pagal skonį. Aliejaus kiekį nurodžiau orientacijai, pats visada pilu iš akies ir reguliuoju, kad gautųsi norima konsistencija.

ankstesnis
Meškinio česnako pesto
kitas
Šviežiai rauginti ridikėliai
ankstesnis
Meškinio česnako pesto
kitas
Šviežiai rauginti ridikėliai