0 0
Hasselback bulvė

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
2 vnt didelių bulvių
4 skiltelių česnako
2 v. š. sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio juodųjų pipirų

Hasselback bulvė

  • 1:10
  • Serves 2
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Prieš porą metų atradau, ko gero, geriausiai rezultatą ir laiką, skirtą jam pasiekti, balansuojantį bulvių receptą.

Tinka kaip garnyras prie daugelio patiekalų, kur įprastai naudojame bulves, bet gali būti patiektas ir kaip pagrindinis patiekalas.

Pavadinimas Hasselback kilo nuo restorano, kuriame buvo sugalvotas ir pirmą kartą pagamintas šis receptas, vardo – Hasselbacken.

Šis būdas – vienas mano favoritų, nes apjungia du geriausius būdus valgyti bulvę. Čia yra ir traškūs čipsai, ir kremiška košė. Kietai, ar ne?

Judam prie gamybos (nėra čia nieko sudėtingo)!

Ingredients

Adjust Servings:
2 vnt didelių bulvių
4 skiltelių česnako
2 v. š. sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio juodųjų pipirų

Steps

1
Done

Sėkminga patiekalo gamyba prasideda nuo turgaus ar parduotuvės. Šiam receptui ypač svarbu, kad visos bulvės, kurias kepsite, būtų labai panašaus dydžio. Priešingu atveju viena suskrus, o kita dar žalia bus.

Taigi, vienodo dydžio bulves nusiplaunam, nušveičiam visus grumstelius ir nusausinam.

Teisingas bulvės supjaustymas – kritinė gamybos dalis. Svarbu supjaustyti vienodo storio griežinėliais IR neįpjauti iki pat dugno, kad bulvė būtų vientisa ties dugnu. Čia yra keletas gudrybių. Galima pasidėti bambukines lazdeles iš abiejų bulvės pusių ir naudoti jas kaip peilio stabdžius. Taip pat, galima nupjauti vieną bulvės šoną, kad likusi dalis stabiliai laikytųsi ant lentelės ir būtų lengva supjaustyti.

2
Done

Česnaką susipjaustom griežinėliais ir į kiekvieną bulvės įpjovą įkišam po griežinėlį.

3
Done

Bulvę patepam sviestu arba alyvuogių aliejum, padruskinam, papipirinam ir šaunam į iki 220C įkaitintą orkaitę.

Po 30 minučių ištraukiam, geresnio apskrudimo dėlei, vėl aptepam sviestu arba alyvuogių aliejum ir kepam dar 30 minučių.

4
Done

Kai bulvės lapeliai paskrunda, traukiam iš orkaitės, tiekiam stalan ir voilà!

Aš šį kartą patiekiau su žemaitišku kastiniu ir lengvai sūdytu ridikėliu.

previous
Šviežiai rauginti ridikėliai
next
Bulvių šimtalapis
previous
Šviežiai rauginti ridikėliai
next
Bulvių šimtalapis