Ingredients
-
2 vnt. batatų
-
1 vnt. morkų
-
1/4 saliero šaknies
-
druskos
-
saldžiosios paprikos miltelių
-
alyvuogių aliejaus
-
1 vnt. svogūno
-
4 skiltelės česnako
-
1 vnt. salierų stiebų
-
1 a. š. džiovintų čiobrelių
-
1 a. š. džiovintų mėtų
-
4 riekelės šoninės
-
kelios šakelės šalavijo
-
sviesto
-
800 ml daržovių sultinio
Directions
Jeigu manęs kas paklaustų, iš kur gimsta receptai, tai sakyčiau, kad dažniausiai – iš šaldytuvo turinio, alkio ir teisingų slaptų šaltinių. Ypač smagu, kai tie receptai pavyksta labai skaniai, labai greitai ir turi netikėtumo elementą. Šiuo atveju tai – šoninė ir šalavijas. Nei vieno iš šių ingredientų iki šiol nebuvau derinusi su batatais, o, panašu, be reikalo. Labai rekomenduoju ir jums jų nepraleisti – šoninė čia suteikia skonio gilumo, o šalavijas – labai smagaus gaivumo. Vis dėlto, jei reiktų rinktis vieną, rinkčiausi šalaviją.
Jei jūsų šaldytuve salieras nėra vienas iš tų dalykų, kurio visada ten būna, sriuba nuo to baisiai nenukentės. Drįsčiau prognozuoti, kad saliero šaknies nebuvimas būtų beveik nejuntamas. Stiebų trūkumą gali kompensuoti kokybiškas daržovių sultinys. Ties čia mano komentarai ir baigiasi, todėl rekomenduoju judėti prie gamybos.
Ingredients
2 vnt. batatų | |
1 vnt. morkų | |
1/4 saliero šaknies | |
druskos | |
saldžiosios paprikos miltelių | |
alyvuogių aliejaus | |
1 vnt. svogūno | |
4 skiltelės česnako | |
1 vnt. salierų stiebų | |
1 a. š. džiovintų čiobrelių | |
1 a. š. džiovintų mėtų | |
4 riekelės šoninės | |
kelios šakelės šalavijo | |
sviesto | |
800 ml daržovių sultinio |
Steps
1
Done
|
Orkaitę įkaitinam iki 180 C ir pasiruošiam daržoves: morkas ir saliero šaknį nuskutam, batatus nuplaunam ir su kempinėle nušveičiam. Viską supjaustom vienodo dydžio gabalėliais. Kuo jie bus mažesni, tuo greičiau iškeps, todėl šitoj vietoj visai rekomenduoju truputį pasismulkint. |
2
Done
|
Supjaustytas daržoves dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstom aliejumi, apibarstom druska ir paprikos milteliais. Šaunam į įkaitusią orkaitę maždaug 20 min, kol suminkštės. |
3
Done
|
Tuo tarpu pasiruošiam sriubos pagrindą ir pagardus. Šoninės riekeles traškiai iškepam keptuvėje, dedam ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalai, ir peilio arba pirštų pagalba sutrupinam. |
4
Done
|
Keptuvę nušluostom, įdedam gabalėlį sviesto ir jame apkepinam šalavijo lapelius. Rekomenduoju tai daryti ant vidutinės (labiau žemesnės nei aukštesnės) ugnies ir nuolat stebint, kad lapeliai nesudegtų. Atidedam į šalį. |
5
Done
|
Svogūną, saliero stiebą ir česnaką susmulkinam. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinam porą šaukštų aliejaus, dedam svogūną ir nuolat maišant pakepam, kol pasidaro permatomas ir suminkštėja. Tada sudedam saliero stiebą ir pakepinam dar porą minučių. Pagaliau taip pat pasielgiam ir su česnaku. |
6
Done
|
Prieskoninėm daržovėm apkepus, sudedam prieskonius – mėtą ir čiobrelį. Jei lapeliai pakliuvo stambūs, prieš tai patrinam tarp pirštų arba prieskonių grūstuvėj. Išmaišom ir dedam iškkepusias daržoves iš orkaitės: morką, batatą ir saliero šaknį. Viską užpilam karštu sultiniu, nuimam nuo ugnies ir, elektrinio trintuvo pagalba, sutrinam iki švelnios konsistencijos. Grąžinam sriubą ant ugnies, leidžiam užvirti, paragaujam – jei trūksta, įdedam druskos. |
7
Done
|
Pilam sriubą į dubenėlius, apibarstom šoninės trupiniais ir dedam kelis šalavijo lapelius. Skanaus! |