0 0
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
1 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlio sviesto
3 skiltelių česnako
1 vnt. salierų stiebų
1 šakelės mėtų
1 v. š. žaliojo kario pastos
400 g žaliųjų žirnelių tinka ir švieži, ir šaldyti
400 ml daržovių sultinio
200 ml kokosų pieno riebesnis visada geriau
druskos
krutonų patiekimui, nebūtina
traškios šoninės patiekimui, nebūtina

Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu

  • 0:15
  • Serves 4
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Sriuba mano gyvenime yra šventas reikalas. Galiu ją valgyti pietums, vakarienei, o kartais ir pusryčiams, pageidautina, bent tris kartus per savaitę.

Idealiu atveju visada turėčiau pasiruošusi bent kelių rūšių naminių sultinių, virtų keturias valandas, kurie garantuotų gerą pagrindą bet kokiai sriubai. Realiu atveju dažniausiai būna „turiu pusvalandį, noriu sriubos“. Taip atsirado ir šita žirnelių sriuba – greitiems pietums ir iš to, ką radau šaldytuve. Nemeluoju, pagamint užtruko greičiau, nei surašyt šitą receptą.

P.S. Kadangi namuose buvo vykdoma akcija „ištuštink šaldiklį“, šįkart dalį žirnelių pakeičiau žaliomis pupomis. Todėl nuotraukoje matoma spalva kiek blyškesnė – jūsiškė bus gražesnė, jei gaminsit tik su žirneliais.

Ingredients

Adjust Servings:
1 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlio sviesto
3 skiltelių česnako
1 vnt. salierų stiebų
1 šakelės mėtų
1 v. š. žaliojo kario pastos
400 g žaliųjų žirnelių tinka ir švieži, ir šaldyti
400 ml daržovių sultinio
200 ml kokosų pieno riebesnis visada geriau
druskos
krutonų patiekimui, nebūtina
traškios šoninės patiekimui, nebūtina

Steps

1
Done

Česnaką ir salierą susmulkinam. Vėliau sriubą sutrinsim, tai precizika šioj vietoj nebūtina.

2
Done

Puodą dedam ant vidutiniškai aukštos kaitros, pilam aliejų ir dedam sviestą. Pastarajam pradėjus lydytis, suberiam česnaką ir salierą. Pakepinam kelias minutes, kol salieras suminkštėja, o česnakas ima kvepėti.

3
Done

Įdedam kario pastą, dar minutę pakepinam.

4
Done

Supilam sultinį, beriam žirnelius, mėtos lapelius nuskabom, pasmulkinam ir taip pat suberiam.

5
Done

Uždengiam puodą, užverdam ir leidžiam porą minučių pavirti.

6
Done

Puodą nuimam nuo kaitros ir sutrinam sriubą rankiniu elektriniu trintuvu.

7
Done

Grąžinam ant ugnies, supilam kokosų pieną, įdedam druskos, pamaišom, paragaujam. Jei norisi skysčiau – pilam dar verdančio vandens. Jei mėgstat tirštesnes, galima iš karto pamažinti naudojamą sultinio kiekį.

8
Done

Pilam į dubenėlį ir serviruojam vieną arba su pasirinktais priedais. Pabaiga! Aš šįkart valgiau su croutonais ir šviežiais mėtos lapeliais, bet šoninė čia tikrai nebūtų sugadinusi skonio.

BakingYoda

previous
Nekeptas sūrio pyragas
next
Šiltos pupelių salotos su pesto
previous
Nekeptas sūrio pyragas
next
Šiltos pupelių salotos su pesto