0 0
Kiniška daržovių sriuba su vištiena

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
2 v. š. aliejaus
2 skiltelių česnako
20 g imbiero šaknies
4 v. š. tamsaus sojų padažo
2 v. š. kepintų sezamų aliejaus
500 g vištienos
2 kubelių vištienos sultinio kubelių
0.5 vnt. cukinijų
1 vnt. raudonųjų paprikų
1 vnt. morkų
200 g brokolių žiedų
100 g Pekino kopūsto
1 vnt. salierų stiebų
100 g mažųjų kukurūzų
100 g grybų naudokite ruduosius grybus: shiitake, pievagrybius ir pan
1 v. š. kukurūzų krakmolo

Kiniška daržovių sriuba su vištiena

Virtuvė:
  • 30
  • Porcijų: 8
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Laikas eina, bet alkis niekur nedingsta. Visa laimė, kad pasaulis didelis ir įvairus, todėl #GastroHedonistas tęsia gastronomines keliones ir šią savaitę kviečia į Aziją. Aišku, kad ten valgo ne vien šikšnosparnius ir skujuočius.

Kadangi karantinas apriboja judėjimo laisvę, o sportuot namie reikia daugiau valios ir kūrybingumo, stebiu, kad ne tik džinsai, bet ir treningai ankštoki daros. Ta proga – dietinė kiniška daržovių sriuba su vištiena (arba skujuočiu, bet čia jau rimtiems mėgėjams).

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
2 v. š. aliejaus
2 skiltelių česnako
20 g imbiero šaknies
4 v. š. tamsaus sojų padažo
2 v. š. kepintų sezamų aliejaus
500 g vištienos
2 kubelių vištienos sultinio kubelių
0.5 vnt. cukinijų
1 vnt. raudonųjų paprikų
1 vnt. morkų
200 g brokolių žiedų
100 g Pekino kopūsto
1 vnt. salierų stiebų
100 g mažųjų kukurūzų
100 g grybų naudokite ruduosius grybus: shiitake, pievagrybius ir pan
1 v. š. kukurūzų krakmolo

Gaminimas

1
Atlikta

Sriubiniame puode ant didelės kaitros pašildom aliejų ir lengvai apkepam smulkiais kubeliais pjaustytą vištieną, kol pabals.

2
Atlikta

Užpilame karštu vandeniu, įtrupinam sultinio kubelius. Kai užverda, sumažinam kaitrą, kad sriuba vos burbuliuotų.

3
Atlikta

Geresnio aromato vardan, atskiroje keptuvėje ant aliejaus pakepinu smulkiai kapotą česnaką ir imbierą, bet galima juos dėti tiesiai sriubon. Pilame sojos padažą ir sezamų aliejų.

4
Atlikta

Suberiame smulkintas daržoves (morkas pjaustau šiaudeliais, bet galima ir per burokinę tarką praleist) ir gerai išmaišę paverdam 5-7 minutes.

5
Atlikta

Šitą sriubą mėgstu tirštesnę, todėl ištirpinu šaukštą krakmolo dubenėlyje su vandeniu ir supilu sriubon. Dar pora minučių ir voilà!

ankstesnis
Sūrio orinukai Gougères
kitas
Lipnūs ryžiai su mango
ankstesnis
Sūrio orinukai Gougères
kitas
Lipnūs ryžiai su mango