Ingredients
-
2 v. š. aliejaus
-
2 skiltelių česnako
-
20 g imbiero šaknies
-
4 v. š. tamsaus sojų padažo
-
2 v. š. kepintų sezamų aliejaus
-
500 g vištienos
-
2 kubelių vištienos sultinio kubelių
-
0.5 vnt. cukinijų
-
1 vnt. raudonųjų paprikų
-
1 vnt. morkų
-
200 g brokolių žiedų
-
100 g Pekino kopūsto
-
1 vnt. salierų stiebų
-
100 g mažųjų kukurūzų
-
100 g grybųnaudokite ruduosius grybus: shiitake, pievagrybius ir pan
-
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Directions
Laikas eina, bet alkis niekur nedingsta. Visa laimė, kad pasaulis didelis ir įvairus, todėl #GastroHedonistas tęsia gastronomines keliones ir šią savaitę kviečia į Aziją. Aišku, kad ten valgo ne vien šikšnosparnius ir skujuočius.
Kadangi karantinas apriboja judėjimo laisvę, o sportuot namie reikia daugiau valios ir kūrybingumo, stebiu, kad ne tik džinsai, bet ir treningai ankštoki daros. Ta proga – dietinė kiniška daržovių sriuba su vištiena (arba skujuočiu, bet čia jau rimtiems mėgėjams).
Ingredients
2 v. š. aliejaus | |
2 skiltelių česnako | |
20 g imbiero šaknies | |
4 v. š. tamsaus sojų padažo | |
2 v. š. kepintų sezamų aliejaus | |
500 g vištienos | |
2 kubelių vištienos sultinio kubelių | |
0.5 vnt. cukinijų | |
1 vnt. raudonųjų paprikų | |
1 vnt. morkų | |
200 g brokolių žiedų | |
100 g Pekino kopūsto | |
1 vnt. salierų stiebų | |
100 g mažųjų kukurūzų | |
100 g grybų | |
1 v. š. kukurūzų krakmolo |
Steps
1
Done
|
Sriubiniame puode ant didelės kaitros pašildom aliejų ir lengvai apkepam smulkiais kubeliais pjaustytą vištieną, kol pabals. |
2
Done
|
Užpilame karštu vandeniu, įtrupinam sultinio kubelius. Kai užverda, sumažinam kaitrą, kad sriuba vos burbuliuotų. |
3
Done
|
Geresnio aromato vardan, atskiroje keptuvėje ant aliejaus pakepinu smulkiai kapotą česnaką ir imbierą, bet galima juos dėti tiesiai sriubon. Pilame sojos padažą ir sezamų aliejų. |
4
Done
|
Suberiame smulkintas daržoves (morkas pjaustau šiaudeliais, bet galima ir per burokinę tarką praleist) ir gerai išmaišę paverdam 5-7 minutes. |
5
Done
|
Šitą sriubą mėgstu tirštesnę, todėl ištirpinu šaukštą krakmolo dubenėlyje su vandeniu ir supilu sriubon. Dar pora minučių ir voilà! |