0 0
Lipnūs ryžiai su mango

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
300 g krakmolingų ryžių galima naudoti apvaliagrūdžius Carnaroli, Arborio
200 ml kokosų pieno
50 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 vnt. sunokusių mangų
saujelės sezamų sėklų
krakmolingų ryžių

Lipnūs ryžiai su mango

Features:
  • Vegan
Cuisine:
  • 0:25
  • Serves 4
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Britanijos mokslininkai nustatė, kad nepasaldinus gyvenimo, karantinas gerokai rūgštesnis. #GastroHedonistas skuba į pagalbą ir rekomenduoja, ko gero, populiariausią pietryčių Azijos desertą – lipnius ryžius su mangu. Lipnūs ryžiai mūsuose labiau žinomi kaip ryžių pudingas, bet vėlgi, nesivelkim į lingvistinius niuansus ir eikim prie skaniosios dalies.

Ingredients

Adjust Servings:
300 g krakmolingų ryžių galima naudoti apvaliagrūdžius Carnaroli, Arborio
200 ml kokosų pieno
50 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 vnt. sunokusių mangų
saujelės sezamų sėklų
krakmolingų ryžių

Steps

1
Done

Ryžius šaltu vandeniu plaunam bent 5 kartus ir pamerkiam bent keturioms valandoms.

2
Done

Idealu juos virti garuose, jei neturit garintuvo, galima tiesiog naudoti duršlioką (koštuvą – VLKK past.) virš puodo su verdančiu vandeniu.

3
Done

Ryžiams bebaigiant virti, padažiniam puodelyje pašildom kokosų pieną, suberiam cukrų ir jį ištirpdom. Maišant kokosų pieną, tailandiečiai pataria šaukštą sukti į vieną ir tą pačią pusę, kad pienas nesuvarškėtų.

4
Done

Į tik išvirusius ryžius supilam saldintą karštą kokosų pieną, išmaišom ir paliekam porai minučių pabręst.

5
Done

Tuo tarpu gabaliukais susipjaustom mangą. Ryžius krečiam dubenin, paskirstom mangą tarp visų porcijų, pabarstom sezamu ir voilà, žiū, jau karantinas nebėra nemielas.

previous
Kiniška daržovių sriuba su vištiena
next
Aštrios azijietiškos krevetės
previous
Kiniška daržovių sriuba su vištiena
next
Aštrios azijietiškos krevetės