0 0
Aštrios azijietiškos krevetės

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
400 g nevirtų krevečių
1 vnt. svogūno
3 skiltelių česnako
30 g imbiero šaknies
2 v. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
1 vnt. raudonų čili pipirų
3 v. š. austrių padažo
kalendros lapelių

Aštrios azijietiškos krevetės

Savybės:
  • Aštru
Virtuvė:
  • 0:20
  • Porcijų: 2
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Užsitęsęs karantinas turtingas įvairiais fenomenais. Pavyzdžiui, nebe žmonės bijo svarstyklių, bet svarstyklės pradėjo bijoti žmonių. Ta proga GastroHedonistas pietums siūlo patiekalą, kuris šiaip jau gyvenime yra užkandis.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
400 g nevirtų krevečių
1 vnt. svogūno
3 skiltelių česnako
30 g imbiero šaknies
2 v. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
1 vnt. raudonų čili pipirų
3 v. š. austrių padažo
kalendros lapelių

Gaminimas

1
Atlikta

Krevetes (būtinai nevirtas, t. y. pilkas) išsilukštenam ir suklojam ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų. Stambiom riekėm supjaustom svogūną, česnako skilteles padalinam į 4-6 dalis, imbierą supjaustom plonais šiaudeliais. Čiliuką supjaustom griežinėliais.

2
Atlikta

Įkaitintoje keptuvėje pašildome aliejų ir suberiam aromatikus. Reikia stebėti, kad pernelyg greitai neskrustų.

3
Atlikta

Po poros minučių sudedam krevetes, pabarstom druska. Kepam po 3 min. iš abiejų pusių. Kai krevetes išmuša raudonis – verčiam ant kito šono. Kaip ir su visom jūros gėrybėm, didžiausia nuodėmė ruošiant krevetes – jas perkept.

4
Atlikta

Kai antro šono kepimas eina pabaigop, kliūstelim porą gerų šaukštų austrių padažo. Gerai išmaišom ir voilà!
Serviruojam pabarstę plėšytais kalendros lapeliais.

ankstesnis
Lipnūs ryžiai su mango
kitas
Pad Thai – kepti ryžių makaronai su vištiena
ankstesnis
Lipnūs ryžiai su mango
kitas
Pad Thai – kepti ryžių makaronai su vištiena