Ingredients
-
Piadinoms
-
250 g 00 tipo miltų
-
125 ml šilto vandensarba pieno
-
25 ml alyvuogių aliejaus
-
1/3 a. š. sodos
-
Įdarams
-
50 g Brie sūrio
-
3 riekelių brandinto kumpio
-
1 vnt. Mozzarella sūrio
-
1 vnt. pomidorų
-
1 saujelės gražgarsčių
Directions
Mano mylimieji italai garsėja ne tik sūriais ar mėsom, bet ir duonom. Kiekvienas regionas, ką ten regionas, kas antras kaimukas turi savo duonos receptą ir plėšosi marškinėlius, kad jų duona pati geriausia. Iki Guliverio Liliputijoje matyto karo, sprendžiant plongaliu ar drūtgaliu teisinga yra mušti kiaušinį, aistros neužkaista, bet ir gerai.
Emilijos Romanijoje ar Romanijos Emilijoje, na, Emiglia Romagna regione yra paplitusi piadina. Tai – paprastoji miltų-vandens-druskos flatbread (plokščiaduonė – VLKK past.). Romanėnai yra pagarsėję kiaulių taukų gerbėjai, tad piadinas dažniausiai kepa su jais. Švelnesnių pojūčių mėgėjai taukus keičia alyvuogių aliejum. Taip dariau ir aš. Plokščias duonos blynas yra lyg tuščia dailininko drobė: užpildyti galima kaip tik fantazija (ir šaldytuvo turinys) leidžia. Geriausa, aišku, jei tame yra ir sūrio.
Ingredients
Piadinoms |
|
250 g 00 tipo miltų | |
125 ml šilto vandens | |
25 ml alyvuogių aliejaus | |
1/3 a. š. sodos | |
Įdarams |
|
50 g Brie sūrio | |
3 riekelių brandinto kumpio | |
1 vnt. Mozzarella sūrio | |
1 vnt. pomidorų | |
1 saujelės gražgarsčių |
Steps
1
Done
|
Ant darbastalio suberkite į kalną miltus ir viduryje padarykite kraterį. Ten supilkite aliejų ir 3/4 vandens. Išminkykite iki vientisos elastingos masės. Jei tešla neelastinga ir sausa – įmaišykite daugiau vandens. Išminkytą tešlą pusvalanduką pailsiname. |
2
Done
|
Pailsėjusią tešlą padaliname į 4-6 gabaliukus, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Iškočiojam į 3-4 mm storio blynus ir, subadę šakute, kepam ant maksimalios kaitros sausoje keptuvėje po 1.5-2 min. iš abiejų pusių. Paliekame atvėsti. Vos iškepusios piadinos labai traškios, o mums reiks jas lenkti pusiau. |
3
Done
|
Kaip minėjau, piadinas galima įdaryti praktiškai bet kuo. Milane, pavyzdžiui, populiarios piadinos su paniruotu vištienos pjausniu. Taigi, piadinos – geras būdas išsivalyti šaldytuvo likučius. Mes šiandien kaip tik turėjom brie sūrio ir brandinto kumpio vienai piadinai, o mozzarellos bumbulą, pomidorą ir grąžgarstės – kitai. Pusę piadinos išklojam pagardais, užlenkiam ir pašildom ant labai žemos kaitros. Kad neatsilenktų, prispaudžiam, pavyzdžiui, šaukšteliu. Penkios minutės ir Voilà! |