0 0
Piadina Romagnola

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Piadinoms
250 g 00 tipo miltų
125 ml šilto vandens arba pieno
25 ml alyvuogių aliejaus
1/3 a. š. sodos
Įdarams
50 g Brie sūrio
3 riekelių brandinto kumpio
1 vnt. Mozzarella sūrio
1 vnt. pomidorų
1 saujelės gražgarsčių

Piadina Romagnola

Cuisine:
  • Serves 4
  • Vidutinis

Ingredients

  • Piadinoms

  • Įdarams

Directions

Dalytis

Mano mylimieji italai garsėja ne tik sūriais ar mėsom, bet ir duonom. Kiekvienas regionas, ką ten regionas, kas antras kaimukas turi savo duonos receptą ir plėšosi marškinėlius, kad jų duona pati geriausia. Iki Guliverio Liliputijoje matyto karo, sprendžiant plongaliu ar drūtgaliu teisinga yra mušti kiaušinį, aistros neužkaista, bet ir gerai.

Emilijos Romanijoje ar Romanijos Emilijoje, na, Emiglia Romagna regione yra paplitusi piadina. Tai – paprastoji miltų-vandens-druskos flatbread (plokščiaduonė – VLKK past.). Romanėnai yra pagarsėję kiaulių taukų gerbėjai, tad piadinas dažniausiai kepa su jais. Švelnesnių pojūčių mėgėjai taukus keičia alyvuogių aliejum. Taip dariau ir aš. Plokščias duonos blynas yra lyg tuščia dailininko drobė: užpildyti galima kaip tik fantazija (ir šaldytuvo turinys) leidžia. Geriausa, aišku, jei tame yra ir sūrio.

Ingredients

Adjust Servings:
Piadinoms
250 g 00 tipo miltų
125 ml šilto vandens arba pieno
25 ml alyvuogių aliejaus
1/3 a. š. sodos
Įdarams
50 g Brie sūrio
3 riekelių brandinto kumpio
1 vnt. Mozzarella sūrio
1 vnt. pomidorų
1 saujelės gražgarsčių

Steps

1
Done

Ant darbastalio suberkite į kalną miltus ir viduryje padarykite kraterį. Ten supilkite aliejų ir 3/4 vandens. Išminkykite iki vientisos elastingos masės. Jei tešla neelastinga ir sausa – įmaišykite daugiau vandens. Išminkytą tešlą pusvalanduką pailsiname.

2
Done

Pailsėjusią tešlą padaliname į 4-6 gabaliukus, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Iškočiojam į 3-4 mm storio blynus ir, subadę šakute, kepam ant maksimalios kaitros sausoje keptuvėje po 1.5-2 min. iš abiejų pusių. Paliekame atvėsti. Vos iškepusios piadinos labai traškios, o mums reiks jas lenkti pusiau.

3
Done

Kaip minėjau, piadinas galima įdaryti praktiškai bet kuo. Milane, pavyzdžiui, populiarios piadinos su paniruotu vištienos pjausniu. Taigi, piadinos – geras būdas išsivalyti šaldytuvo likučius.

Mes šiandien kaip tik turėjom brie sūrio ir brandinto kumpio vienai piadinai, o mozzarellos bumbulą, pomidorą ir grąžgarstės – kitai. Pusę piadinos išklojam pagardais, užlenkiam ir pašildom ant labai žemos kaitros. Kad neatsilenktų, prispaudžiam, pavyzdžiui, šaukšteliu. Penkios minutės ir Voilà!

previous
Pad Thai – kepti ryžių makaronai su vištiena
next
Sumuštinių tortas smörgåstårta
previous
Pad Thai – kepti ryžių makaronai su vištiena
next
Sumuštinių tortas smörgåstårta