0 0
Baravykų carpaccio

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
400 g šviežių baravykų
30 ml alyvuogių aliejaus
30 g tarkuoto Parmezano
šlakelis citrinos sulčių
saujelė petražolių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Baravykų carpaccio

  • 10
  • Serves 4
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Kaip kelininkus žiema, netikėtai užplūdo baravykų derlius ir atmintyje iškilo kažkur kažkada ragautas baravykų carpaccio. Kai baravykų tiek, kad valgome juos pusryčiams, pietums ir vakarienei, išbandyti reikia visas formas.

Šį patiekalą puikiai įvertino ir grybautojai-profesionalai dzūkai, ir paprasti grybų mėgėjai.

Gaminimas – ypač paprastas, puikiai tinka pamaloninti netikėtai užklupusius svečius. Tereikia šviežių baravykų turėt.

Ingredients

Adjust Servings:
400 g šviežių baravykų
30 ml alyvuogių aliejaus
30 g tarkuoto Parmezano
šlakelis citrinos sulčių
saujelė petražolių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Steps

1
Done

Nuvalome grybus, supjaustome kuo ploniau – apie 2 mm riekelėmis ir išklojame lėkštę

2
Done

Pašlakstome alyvuogių aliejumi. Geru alyvuogių aliejumi. Apšlakstome šviežiai spaustos citrinos sultimis, druska, pipirais ir tarkuotu Parmezanu. Su pagardais nepersistenkite, kad jie nenustelbtų delikataus šviežių baravykų skonio.

3
Done

Prieš patiekiant į stalą dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome kapotų petražolių.
Įsipilam šalto balto ir voilà!

previous
Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
previous
Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi