0 0
Baravykų carpaccio

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
400 g šviežių baravykų
30 ml alyvuogių aliejaus
30 g tarkuoto Parmezano
šlakelis citrinos sulčių
saujelė petražolių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Baravykų carpaccio

  • 10
  • Porcijų: 4
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Kaip kelininkus žiema, netikėtai užplūdo baravykų derlius ir atmintyje iškilo kažkur kažkada ragautas baravykų carpaccio. Kai baravykų tiek, kad valgome juos pusryčiams, pietums ir vakarienei, išbandyti reikia visas formas.

Šį patiekalą puikiai įvertino ir grybautojai-profesionalai dzūkai, ir paprasti grybų mėgėjai.

Gaminimas – ypač paprastas, puikiai tinka pamaloninti netikėtai užklupusius svečius. Tereikia šviežių baravykų turėt.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
400 g šviežių baravykų
30 ml alyvuogių aliejaus
30 g tarkuoto Parmezano
šlakelis citrinos sulčių
saujelė petražolių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Gaminimas

1
Atlikta

Nuvalome grybus, supjaustome kuo ploniau – apie 2 mm riekelėmis ir išklojame lėkštę

2
Atlikta

Pašlakstome alyvuogių aliejumi. Geru alyvuogių aliejumi. Apšlakstome šviežiai spaustos citrinos sultimis, druska, pipirais ir tarkuotu Parmezanu. Su pagardais nepersistenkite, kad jie nenustelbtų delikataus šviežių baravykų skonio.

3
Atlikta

Prieš patiekiant į stalą dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome kapotų petražolių.
Įsipilam šalto balto ir voilà!

ankstesnis
Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
ankstesnis
Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi