0 0
Sūrio orinukai Gougères

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
120 g vandens
120 g pieno
115 g sviesto
4 vnt. kiaušinių
130 g miltų
žiupsnelio Muskato riešuto
150 g Comte sūrio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų

Sūrio orinukai Gougères

Virtuvė:

Prancūzai garsėja ne tik geru vynu, bet ir mokėjimu jį gerti. Nepaisant kai kurių veikėjų pastangų, vyno kultūros lygis kyla ir Lietuvoje. Skubama ne prisitvoti, bet pasimėgauti. #GastroHedonistas eina su banga ir šiandien, prie vakarinio pasisėdėjimo su draugais per Skype, siūlo sūrio orinukus Gougères.

  • 0:45
  • Porcijų: 6
  • Sudėtingas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Prancūzai garsėja ne tik geru vynu, bet ir mokėjimu jį gerti. Nepaisant kai kurių veikėjų pastangų, vyno kultūros lygis kyla ir Lietuvoje. Skubama ne prisitvoti, bet pasimėgauti. #GastroHedonistas eina su banga ir šiandien, prie vakarinio pasisėdėjimo su draugais per Skype, siūlo sūrio orinukus Gougères.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
120 g vandens
120 g pieno
115 g sviesto
4 vnt. kiaušinių
130 g miltų
žiupsnelio Muskato riešuto
150 g Comte sūrio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas

1
Atlikta

Nedideliame puodelyje užverdam vandenį, pieną bei sviestą ir sumažinam kaitrą. Suberiam miltus ir išmaišom mediniu šaukštu. Maišydami pakaitinam dar porą minučių, kad tešla kiek prasausėtų. Išverčiam ją į dubenį ir porą minučių luktelim, kol pravės.

2
Atlikta

Įmušam kiaušinius po vieną ir labai gerai išmaišom. Nepradėkit nerimauti, jei tešla pasigabaluos – maišykit su dvigubu įkarščiu. Kelis kartus suktelkit pipirų malūnėlį, įtarkuokit muskato ir suberkite tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.

3
Atlikta

Jei turite konditerinį maišą, sukrėskite į jį tešlą, gerai papurtykit, kad neliktų oro kišenių ir, prakirpę 1 cm pločio angą, išspauskite ant kepimo popierium išklotos skardos (jų reiks dviejų).
Jei maišo neturite – tešlą skardon perkelkite šaltam vandenyje pamirkytu arbatiniu šaukšteliu. Tarp tešlos gabaliukų palikite dvigubai didesnius (nei jų pačių dydis) tarpus. Šaukšteliu užlyginkit tešlos ragiukus, jei tokie susidarė.

4
Atlikta

Kepam iki 205C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Voilà!

ankstesnis
Tarte Tatin su bananais
kitas
Kiniška daržovių sriuba su vištiena
ankstesnis
Tarte Tatin su bananais
kitas
Kiniška daržovių sriuba su vištiena