Ingredients
-
2 vnt. bananų
-
1 v. š sviesto
-
2 v. š. rudojo cukraus
-
2 lapelių šaldytos sluoksniuotos tešlos
Directions
Kai karantinas nusibosta,
Žinau kas gali jus paguosti!
Šis paprastas desertas,
Sakyčiau – grieko vertas.
Kai nežinau kokį bajerį suskelt, rašau eiles. Kai nežinau ką greito pagamint – kepu desertą. Šiandien #GastroHedonistas serviruoja bananinį Tatin tartą.
Tatin tartai yra bene paprasčiausi prancūziškos konditerijos kepiniai. Tai – karamelizuoti vaisiai, kepami su tešla viršuje.
P. S. Šiandien sandėlio vadovas gavo malkų, nes šaldiklyje ledų nebuvo. Tiesa, pasibarstėm cinamonu ir sukapojom ledų nepasigesdami.
Ingredients
2 vnt. bananų | |
1 v. š sviesto | |
2 v. š. rudojo cukraus | |
2 lapelių šaldytos sluoksniuotos tešlos |
Steps
1
Done
|
Kepimo indą (ar indelius, jei darom individualias porcijas) ištepam sviestu ir tolygiai apibarstom cukrumi. Išklojam banano riekutėmis ir užklojam sluoksniuota tešla. |
2
Done
|
Kepame 20-25 minutes iki 205C įkaitintoje orkaitėje. Kai tartas apskrunda, ištraukiam iš orkaitės, peiliu perbraukiamm per indo šonus, kad tešla nebūtų prikibusi. |
3
Done
|
Uždengiam lėkšte ir staigiai apverčiam. Serviruojam karštą su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle ir voilà! |