0 0
Tarte Tatin su bananais

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
2 vnt. bananų
1 v. š sviesto
2 v. š. rudojo cukraus
2 lapelių šaldytos sluoksniuotos tešlos

Tarte Tatin su bananais

Virtuvė:
  • 0:30
  • Porcijų: 2
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Kai karantinas nusibosta,
Žinau kas gali jus paguosti!
Šis paprastas desertas,
Sakyčiau – grieko vertas.

Kai nežinau kokį bajerį suskelt, rašau eiles. Kai nežinau ką greito pagamint – kepu desertą. Šiandien #GastroHedonistas serviruoja bananinį Tatin tartą.
Tatin tartai yra bene paprasčiausi prancūziškos konditerijos kepiniai. Tai – karamelizuoti vaisiai, kepami su tešla viršuje.

P. S. Šiandien sandėlio vadovas gavo malkų, nes šaldiklyje ledų nebuvo. Tiesa, pasibarstėm cinamonu ir sukapojom ledų nepasigesdami.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
2 vnt. bananų
1 v. š sviesto
2 v. š. rudojo cukraus
2 lapelių šaldytos sluoksniuotos tešlos

Gaminimas

1
Atlikta

Kepimo indą (ar indelius, jei darom individualias porcijas) ištepam sviestu ir tolygiai apibarstom cukrumi. Išklojam banano riekutėmis ir užklojam sluoksniuota tešla.

2
Atlikta

Kepame 20-25 minutes iki 205C įkaitintoje orkaitėje. Kai tartas apskrunda, ištraukiam iš orkaitės, peiliu perbraukiamm per indo šonus, kad tešla nebūtų prikibusi.

3
Atlikta

Uždengiam lėkšte ir staigiai apverčiam. Serviruojam karštą su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle ir voilà!

ankstesnis
Kišlorenas – Quiche Lorraine
kitas
Sūrio orinukai Gougères
ankstesnis
Kišlorenas – Quiche Lorraine
kitas
Sūrio orinukai Gougères