0 0
Kišlorenas – Quiche Lorraine

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Tešlai
120 g miltų
1 vnt. kiaušinio trynių
60 g sviesto
3 v. š. vandens
2 vnt. kiaušinių + nuo tešlos trynio likęs baltymas
50 g Gruyere sūrio
100 g rūkytos šoninės
100 g kreminio sūrio
100 g grietinėlės
100 g pievagrybių
2 skiltelių česnako
žiupsnelio Muskato riešuto

Kišlorenas – Quiche Lorraine

Cuisine:
  • 1:20
  • Serves 2
  • Vidutinis

Ingredients

  • Tešlai

Directions

Dalytis

Į redakciją plaukia susižavėjimo prancūzišku omletu kupini laiškai, tad štai jums dar vienas kiaušininis reikalas: Quiche Lorraine (kišlorènas – VLKK past.).
Žinoma, bet kuris prancūzas jums pasakytų, kad kišlorenas yra kišlorenas tik jei vištos, kurių kiaušinius naudojame, purpsėjo po Lorraine regiono lankas. Priešingu atveju, tai – tik omletinis pyragas. Tačiau mes, etimologinius niuansus palikę šone, pereikime prie gamybos.

Ingredients

Adjust Servings:
Tešlai
120 g miltų
1 vnt. kiaušinio trynių
60 g sviesto
3 v. š. vandens
2 vnt. kiaušinių + nuo tešlos trynio likęs baltymas
50 g Gruyere sūrio
100 g rūkytos šoninės
100 g kreminio sūrio
100 g grietinėlės
100 g pievagrybių
2 skiltelių česnako
žiupsnelio Muskato riešuto

Steps

1
Done

Tešlos ingredientus suberiam dubenin, šaltą sviestą supjaustom ir viską pulsuojančiu blenderio režimu paverčiame vientisa mase. Ją iškočiojam kiek galima ploniau ir įklojam kepimo skardon. Kraštus apkerpam arba apipjaustom per 3 cm nuo dugno. Pabadom šakute ir dedam 10-iai minučių atvėst šaldytuve.

2
Done

Tuo tarpu smulkiais kubeliais susipjaustom šoninę ir apkepam, kol apskrus, bet netaps traškūs. Šoninę iš keptuvės perkeliam ant popierine servetėle įklotos lėkštės, o likusiuose riebaluose apkepam ketvirčiuotus pievagrybius su trintu česnaku. Originaliam recepte vietoj pievagrybių yra svogūnai, bet mūsuose ne visi juos mėgsta, o ir rudųjų pievagrybių buvo likę iš po vakarykščio fricassee.

3
Done

Skardą su atvėsinta tešla išklojam folija (blizgia puse į vidų) ir užberiam pupom ar kitom ankštinėm kultūrom. Tai reikalinga, kad tuščia tešla bekepdama pūslėm nenueitų. Kepam 15 minučių iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Tuomet išimam pupas bei foliją ir pašaunam dar 5-ioms minutėms, kol vidus išdžiūsta.

4
Done

3/4 Gruyere supjaustome smulkiais kubeliais, o 1/4 – sutarkuojam. Dubenyje gerai išplakam kiaušinius, kitame – šluotele iki vientisos masės išmaišom kreminį sūrį ir grietinėlę. Imaišome kiaušinio plakinį ir užtarkuojam muskato riešuto.

5
Done

Kai tešla apkepa, suberiame ir paskirstom tolygiai šoninę, sūrį ir pievagrybius. Užpilam kiaušinių mase iki pat kraštų ir apibarstom tarkuotu Gruyere. Kepam iki 190C įkaitintoje orkaitėje 25 min. Iškepusį quiche pavėsinam 3-4 minutes, išimam iš skardos ir voilà!

previous
Vištienos fricassee
next
Tarte Tatin su bananais
previous
Vištienos fricassee
next
Tarte Tatin su bananais