0 0
Vištienos fricassee

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
6 vnt. vištienos šlaunelių su oda
2 v. š. alyvuogių aliejaus
4 v. š. sviesto
1 vnt. svogūno
1 vnt. morkų
1 vnt. salierų stiebų
200 g pievagrybių
2 v. š. miltų
150 ml balto sauso vyno
500 ml vištienos sultinio
200 ml grietinėlės
žiupsnio petražolių
žiupsnio čiobrelių
druskos
juodųjų pipirų

Vištienos fricassee

Cuisine:
  • 0:35
  • Serves 4
  • Vidutinis

Ingredients

Directions

Dalytis

Yra toks paplitęs posakis apie tris prancūzų virtuvės paslaptis. Tai – sviestas, sviestas ir sviestas. Mūsų liaudies išmintis byloja, kad sviestu košės nepagadinsi, o virtuvės šefai juokauja, kad mažai yra patiekalų, kurių, teisingai pagamint nepavykus, sviestu nepataisysi. #GastroHedonistas šiandien serviruoja visiškai nesėkmėms atsparų receptą, nes sviestui talkon ateina dar ir grietinėlė.

Ponai ir ponios, pristatau jums vištienos fricassee.
Fricassee (frikasė – VLKK past.) – tai klasikinis prancūziškas baltasis padažas, kurį, garantuoju, pamilsite nuo pirmo šaukšto ir gaminsite kiek tik džinsai leis!

Ingredients

Adjust Servings:
6 vnt. vištienos šlaunelių su oda
2 v. š. alyvuogių aliejaus
4 v. š. sviesto
1 vnt. svogūno
1 vnt. morkų
1 vnt. salierų stiebų
200 g pievagrybių
2 v. š. miltų
150 ml balto sauso vyno
500 ml vištienos sultinio
200 ml grietinėlės
žiupsnio petražolių
žiupsnio čiobrelių
druskos
juodųjų pipirų

Steps

1
Done

Aukštabortėn keptuvėn kliūstelim aliejaus bei porą šaukštų sviesto ir ant smagios kaitros apskrudinam pasūdytą ir papipirintą vištieną, po ~5 minutes iš abiejų pusių.

2
Done

Vištieną atidedam šonan, pamažinam kaitrą iki vidutinės, sudedam likusį sviestą ir beriam smulkintas daržoves ir grybus. Pamaišydami pakepam 5 minutes, suberiam miltus, išmaišom, kepam dar minutę.

3
Done

Supilam vyną, pamaišydami kepam, kol pusė jo nugaruos (5-7 min).

4
Done

Supilam grietinėlę bei sultinį, suberiam žoleles ir išmaišom. Grąžinam keptuvėn vištieną ir paliekam lėtai paburbuliuoti 15 minučių ir voilà!

previous
Prancūziškas omletas
next
Kišlorenas – Quiche Lorraine
previous
Prancūziškas omletas
next
Kišlorenas – Quiche Lorraine