0 0
Makaronai caccio e peppe

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
240 g spagečių
60 g brandinto sūrio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
kelių baziliko lapelių

Makaronai caccio e peppe

Virtuvė:
  • 0:30
  • Porcijų: 2
  • Vidutinis

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Makaronai yra neabejotina italų virtuvės žvaigždė ir pagrindinis eksportas. Dažnai ne regionas, bet miestelis turi savo ypatinguosius makaronus, todėl jų yra šimtai formų, o pateikiami jie su tūkstančiais padažų.

Šiandien GastroHedonistas siūlo ne tiek receptus, kiek techniką, kaip pasigaminti kreminius makaronus. Šilkinei tekstūrai visai nereikia riebalo. Ji išgaunama suaktyvinant krakmolą.
Kaip ir visos technikos, taip ir ši yra bazė, nuo kurios galima atsispirti su skonių variacijomis.
Romos gyventojai šį patiekalą vadina caccio e pepe – sūris ir pipirai. Kai gaminu Dominykai, jį vadinu caccio e bacio, sūris ir bučinys.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
240 g spagečių
60 g brandinto sūrio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
kelių baziliko lapelių

Gaminimas

1
Atlikta

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame spagečius ir verdame, kol perkandus viduje neliks balto sausų miltų siūlo.

2
Atlikta

Išvirusius makaronus perkeliame į gilią keptuvę ant kaitrios ugnies ir užpilame pora samčių vandens, kuriame virė makaronai. Intensyviai maišome spagečius – taip aktyviname krakmolą, kuris ir sukuria kreminę tekstūrą.

3
Atlikta

Po 4-5 minučių kaitrą sumažinam iki vidutinės ir nenustojam maišyti. Kai vanduo pasiekia kreminę konsistenciją, suberiame tarkuotą sūrį, kaitrą išjungiame, gerai permaišom. Jei turim, suberiam plėšytą baziliką ir vėl gerai permaišom.

4
Atlikta

Krečiam spagečius lėkštėn, užmalam pipirų ir papuošiam baziliko lapeliais. Voilà!

ankstesnis
Įdarytos cukinijos
kitas
Čiobrelių panna cotta
ankstesnis
Įdarytos cukinijos
kitas
Čiobrelių panna cotta