0 0
Čiobrelių panna cotta

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
kelių šakelių čiobrelių
citrinos žievelės
70 g cukraus
želatinos

Čiobrelių panna cotta

Virtuvė:
  • 0:15
  • Porcijų: 4
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Itališkos savaitės pabaigai GastroHedonistas serviruoja bene populiariausio, bet paprasto deserto receptą. Pareina virta grietinėlė, arba itališkai – panna cotta. Kaip ir daugelis bazinių receptų, taip ir šis suteikia daug laisvės improvizacijoms. Esu kadaise atradęs šį derinį ir nevengiu juo pasimėgaut.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
kelių šakelių čiobrelių
citrinos žievelės
70 g cukraus
želatinos

Gaminimas

1
Atlikta

Nors originaliame recepte yra siūloma tik grietinėlė, vien tik iš jos panna cotta gaunasi kiek per riebi. Naudoju natūralaus riebumo ingredientus, mat nuriebinant juos naudojamas cheminis procesas, kas man nėra labai patrauklu. Tad skiedžiu pienu 50/50. Puode užsikaitinam grietinėlę ir pieną iki artimos virimui temperatūros, bet atidžiai stebim, kad neužvirtų ir neišbėgtų.

2
Atlikta

Įdedam čiobrelį (ar kitą prieskonį, pvz, rozmarinas yra mano kitas favoritas panna cottoje) ir paverdam 7-10 min, kol perduos skonį.

3
Atlikta

Įtarkuojam citrinos žievelės. Pasisaldinam pagal skonį.

4
Atlikta

Želatinos naudoju apie 20% mažiau nei nurodoma ant pakelio. Matyt, pienas ir grietinėlė turi tinkamą pH, todėl į malonią konsistenciją stingsta ir su mažesniu kiekiu želatinos. Aktyviai pamaišom, kad pastaroji ištirptų.

5
Atlikta

Į indelius išpilstome per sietelį, kad nepatektų šapelių ir lapelių. Vėsioje vietoje per 4-6 valandas panna cotta sustings ir galėsite ja mėgautis.

6
Atlikta

Panna cottą iš indelių išimam juos palaikę karštame vandenyje minutę kitą, kad atitirptų šonai ir desertas lengvai išslystų lėkštėn. Užtarkuojam citrinos žievelės, puošiam uogom, mėtom, kvarbatkėlėm ir voilà!

ankstesnis
Makaronai caccio e peppe
kitas
Prancūziškas omletas
ankstesnis
Makaronai caccio e peppe
kitas
Prancūziškas omletas