0 0
Čiobrelių panna cotta

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
kelių šakelių čiobrelių
citrinos žievelės
70 g cukraus
želatinos

Čiobrelių panna cotta

Cuisine:
  • 0:15
  • Serves 4
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Itališkos savaitės pabaigai GastroHedonistas serviruoja bene populiariausio, bet paprasto deserto receptą. Pareina virta grietinėlė, arba itališkai – panna cotta. Kaip ir daugelis bazinių receptų, taip ir šis suteikia daug laisvės improvizacijoms. Esu kadaise atradęs šį derinį ir nevengiu juo pasimėgaut.

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
kelių šakelių čiobrelių
citrinos žievelės
70 g cukraus
želatinos

Steps

1
Done

Nors originaliame recepte yra siūloma tik grietinėlė, vien tik iš jos panna cotta gaunasi kiek per riebi. Naudoju natūralaus riebumo ingredientus, mat nuriebinant juos naudojamas cheminis procesas, kas man nėra labai patrauklu. Tad skiedžiu pienu 50/50. Puode užsikaitinam grietinėlę ir pieną iki artimos virimui temperatūros, bet atidžiai stebim, kad neužvirtų ir neišbėgtų.

2
Done

Įdedam čiobrelį (ar kitą prieskonį, pvz, rozmarinas yra mano kitas favoritas panna cottoje) ir paverdam 7-10 min, kol perduos skonį.

3
Done

Įtarkuojam citrinos žievelės. Pasisaldinam pagal skonį.

4
Done

Želatinos naudoju apie 20% mažiau nei nurodoma ant pakelio. Matyt, pienas ir grietinėlė turi tinkamą pH, todėl į malonią konsistenciją stingsta ir su mažesniu kiekiu želatinos. Aktyviai pamaišom, kad pastaroji ištirptų.

5
Done

Į indelius išpilstome per sietelį, kad nepatektų šapelių ir lapelių. Vėsioje vietoje per 4-6 valandas panna cotta sustings ir galėsite ja mėgautis.

6
Done

Panna cottą iš indelių išimam juos palaikę karštame vandenyje minutę kitą, kad atitirptų šonai ir desertas lengvai išslystų lėkštėn. Užtarkuojam citrinos žievelės, puošiam uogom, mėtom, kvarbatkėlėm ir voilà!

previous
Makaronai caccio e peppe
next
Prancūziškas omletas
previous
Makaronai caccio e peppe
next
Prancūziškas omletas