0 0
Nekeptas sūrio pyragas

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
300 g avižinių sausainių
100 g sviesto
50 g rudojo cukraus
Sūrio kremui
300 ml grietinėlės
600 g kreminio sūrio
100 g cukraus
15 g cukraus pudros
2 v. š. grietinės
2 v. š. citrinos sulčių
vanilės

Nekeptas sūrio pyragas

  • 0:30
  • Serves 10
  • Vidutinis

Ingredients

  • Pagrindui

  • Sūrio kremui

Directions

Dalytis

Anądien ištiko sriubos virimo iš kirvio koto situacija. Na, skirtumas gal toks, kad ingredientų buvo, bet įrangos – ne. Uošvienei pažadėjau torčiuką, bet sodyboje orkaitės nėra. Kai orkaitės nėra – tai ir kepimo formos nerasta. O tortą pagaminti, kaip suprantat, reikia. Situacijos gelbėtojas – nekeptas sūrio pyragas, kurį pagaminau puode.

Ir uošvienė patenkinta, ir aš sveikas.

O dabar apie viską – detaliai.

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
300 g avižinių sausainių
100 g sviesto
50 g rudojo cukraus
Sūrio kremui
300 ml grietinėlės
600 g kreminio sūrio
100 g cukraus
15 g cukraus pudros
2 v. š. grietinės
2 v. š. citrinos sulčių
vanilės

Steps

1
Done

Sutriname avižinius sausainius. Galima blenderiuot, galima sudėti į storą polietileninį maišelį ir prasieiti kočėlu.

2
Done

Sausainių trupinius sumaišome su lydytu sviestu ir iškrečiame į popieriumi įklotą kepimo formą, na, ar bet kokią kitą talpą. Supresuojam trupinius dugne ir padarom 1-2 centimetrų aukščio kraštelį. Kuo geriau suspausime trupinius, tuo mažesni šansai, kad pyrago pagrindas trupės, kai dėsime lėkštėn.

Kol ruošime įdarą, pagrindą šaldome šaldiklyje.

3
Done

Išplakame grietinėlę iki standžių putų.

4
Done

Kreminį sūrį išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Svarbu labai gerai išmaišyti, kad neliktų sūrio grambuoliukų. Sudedam likusius ingredientus ir vėl gerai išmaišom.

5
Done

Į sūrio masę atsargiais judesiais mentele įmaišome plaktą grietinėlę. Svarbu neskubėti, kad grietinėlėje esantis oras nepabėgtų ir įdaras išliktų purus it šviežias sniegas.

6
Done

Traukiame pagrindą iš šaldiklio ir neskubriais judesiais perkeliame ant jo kreminį įdarą. Mentele išlyginam paviršių ir perkeliam į šaldytuvą. Ten palaikome bent 8 valandas, o geriausia – pernakt.

7
Done

Iškeliam pyragą iš formos, raikom ir voilà, mėgaujamės!

previous
Bulvių šimtalapis
next
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
previous
Bulvių šimtalapis
next
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu