Ingredientai
Pagrindui
- 300 g avižinių sausainių
- 100 g sviesto
- 50 g rudojo cukraus
Sūrio kremui
- 300 ml grietinėlės
- 600 g kreminio sūrio
- 100 g cukraus
- 15 g cukraus pudros
- 2 v. š. grietinės
- 2 v. š. citrinos sulčių
- vanilės
Receptas
Anądien ištiko sriubos virimo iš kirvio koto situacija. Na, skirtumas gal toks, kad ingredientų buvo, bet įrangos – ne. Uošvienei pažadėjau torčiuką, bet sodyboje orkaitės nėra. Kai orkaitės nėra – tai ir kepimo formos nerasta. O tortą pagaminti, kaip suprantat, reikia. Situacijos gelbėtojas – nekeptas sūrio pyragas, kurį pagaminau puode.
Ir uošvienė patenkinta, ir aš sveikas.
O dabar apie viską – detaliai.
Ingredientai
Pagrindui | |
300 g avižinių sausainių | |
100 g sviesto | |
50 g rudojo cukraus | |
Sūrio kremui | |
300 ml grietinėlės | |
600 g kreminio sūrio | |
100 g cukraus | |
15 g cukraus pudros | |
2 v. š. grietinės | |
2 v. š. citrinos sulčių | |
vanilės |
Gaminimas
1 Atlikta | Sutriname avižinius sausainius. Galima blenderiuot, galima sudėti į storą polietileninį maišelį ir prasieiti kočėlu. |
2 Atlikta | Sausainių trupinius sumaišome su lydytu sviestu ir iškrečiame į popieriumi įklotą kepimo formą, na, ar bet kokią kitą talpą. Supresuojam trupinius dugne ir padarom 1-2 centimetrų aukščio kraštelį. Kuo geriau suspausime trupinius, tuo mažesni šansai, kad pyrago pagrindas trupės, kai dėsime lėkštėn. Kol ruošime įdarą, pagrindą šaldome šaldiklyje. |
3 Atlikta | Išplakame grietinėlę iki standžių putų. |
4 Atlikta | Kreminį sūrį išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Svarbu labai gerai išmaišyti, kad neliktų sūrio grambuoliukų. Sudedam likusius ingredientus ir vėl gerai išmaišom. |
5 Atlikta | Į sūrio masę atsargiais judesiais mentele įmaišome plaktą grietinėlę. Svarbu neskubėti, kad grietinėlėje esantis oras nepabėgtų ir įdaras išliktų purus it šviežias sniegas. |
6 Atlikta | |
7 Atlikta | Iškeliam pyragą iš formos, raikom ir voilà, mėgaujamės! |