Ingredients
-
Pagrindui
-
300 g avižinių sausainių
-
70 g sviesto
-
Kremui
-
400 g Mascarpone sūrio
-
400 g kreminio sūrio
-
200 g cukraus pudros
-
50 ml pieno
-
2 v. š. miltų
-
5 vnt. kiaušinių
-
2 v. š. Matcha miltelių
Directions
Anądien iškepęs Matcha biskvitą, prisiminiau, kaip man patinka tas skonis. Nusprendžiau ilgai nedelsęs pasilepint Matcha ir vėl.
Prieš porą dienų per LRT radiją kalbant apie karantino receptus, vedėja paklausė, kaip sekasi nesuvalgyti viso deserto iš karto. Sakiau, kad su retom išimtim – sunkiai. Šis sūrio pyragas yra viena tų išimčių. Kita, beje, yra geroji tąsi karamelė. Šie desertai yra tokie macnūs, kad vienu ypu daug nesuvalgysi, todėl jais mėgaujamasi po truputį ir ilgai.
Man vienas svarbiausių sūrio pyrago kokybės kriterijų – lygus ir vientisas kremas. Toks jis gaunamas kepant sūrio pyragą vandens vonelėje. Nors su ja reikalų kiek daugiau, bet garantuotas rezultatas yra vertas pastangų.
Ingredients
Pagrindui |
|
300 g avižinių sausainių | |
70 g sviesto | |
Kremui |
|
400 g Mascarpone sūrio | |
400 g kreminio sūrio | |
200 g cukraus pudros | |
50 ml pieno | |
2 v. š. miltų | |
5 vnt. kiaušinių | |
2 v. š. Matcha miltelių |
Steps
1
Done
|
Avižinius sausainius trintuve sumalam į trupinius ir suliejam juos ištirpdytu sviestu. Gerai išmaišom ir krečiam kepimo skardon. Sutrombuojam grūstuve ar lygiadugne stikline. Kepam 15 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Paliekam atvėsti. |
2
Done
|
Dubenyje mikseriu žemomis apsukomis suplakame sūrį, pieną, miltus, cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius ir toliau plakame. Pačioje pabaigoje suberiam Matcha miltelius ir išmaišome. |
3
Done
|
Kepimo formą kelis kartus apsukame folija ir gerai prispaudžiame. Šis žingsnis svarbus, kad pro kepimo indo tarpus neprasiskverbtų vanduo iš vonelės. Ant pravėsusio pagrindo pilame kremą, išlyginam. |
4
Done
|
Orkaitę įkaitinam iki 220C. Kepimo formą su pyragu dedame į kitą, didesnę aukštabortę skardą. Pastarąją užpilam pusantro-dviem litrais verdančio vandens ir pašaunam į orkaitę. Po 15 minučių kaitrą mažinam iki 120C ir kepam dar 90 minučių. |
5
Done
|
Tinkamas sūrio pyrago atvėsinimas yra labai svarbi dalis – paskubėjus ar patingėjus, labai tikėtina, kad vėsdamas kremas suplyš ir suniokos visą estetiką. |
6
Done
|
Prieš patiekiant ant stalo, pyragą pabarstome Matcha milteliais. Barstom per sietelį – taip milteliai pasiskirsto tolygiau ir nesukrenta gabalais. Pjaunam, dedam lėkštėn ir voilà! |