0 0
Matcha sūrio pyragas

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
300 g avižinių sausainių
70 g sviesto
Kremui
400 g Mascarpone sūrio
400 g kreminio sūrio
200 g cukraus pudros
50 ml pieno
2 v. š. miltų
5 vnt. kiaušinių
2 v. š. Matcha miltelių

Matcha sūrio pyragas

  • 8:00
  • Serves 10
  • Vidutinis

Ingredients

  • Pagrindui

  • Kremui

Directions

Dalytis

Anądien iškepęs Matcha biskvitą, prisiminiau, kaip man patinka tas skonis. Nusprendžiau ilgai nedelsęs pasilepint Matcha ir vėl.

Prieš porą dienų per LRT radiją kalbant apie karantino receptus, vedėja paklausė, kaip sekasi nesuvalgyti viso deserto iš karto. Sakiau, kad su retom išimtim – sunkiai. Šis sūrio pyragas yra viena tų išimčių. Kita, beje, yra geroji tąsi karamelė. Šie desertai yra tokie macnūs, kad vienu ypu daug nesuvalgysi, todėl jais mėgaujamasi po truputį ir ilgai.

Man vienas svarbiausių sūrio pyrago kokybės kriterijų – lygus ir vientisas kremas. Toks jis gaunamas kepant sūrio pyragą vandens vonelėje. Nors su ja reikalų kiek daugiau, bet garantuotas rezultatas yra vertas pastangų.

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
300 g avižinių sausainių
70 g sviesto
Kremui
400 g Mascarpone sūrio
400 g kreminio sūrio
200 g cukraus pudros
50 ml pieno
2 v. š. miltų
5 vnt. kiaušinių
2 v. š. Matcha miltelių

Steps

1
Done

Avižinius sausainius trintuve sumalam į trupinius ir suliejam juos ištirpdytu sviestu. Gerai išmaišom ir krečiam kepimo skardon. Sutrombuojam grūstuve ar lygiadugne stikline. Kepam 15 minučių iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

Paliekam atvėsti.

2
Done

Dubenyje mikseriu žemomis apsukomis suplakame sūrį, pieną, miltus, cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius ir toliau plakame. Pačioje pabaigoje suberiam Matcha miltelius ir išmaišome.

3
Done

Kepimo formą kelis kartus apsukame folija ir gerai prispaudžiame. Šis žingsnis svarbus, kad pro kepimo indo tarpus neprasiskverbtų vanduo iš vonelės.

Ant pravėsusio pagrindo pilame kremą, išlyginam.

4
Done

Orkaitę įkaitinam iki 220C. Kepimo formą su pyragu dedame į kitą, didesnę aukštabortę skardą. Pastarąją užpilam pusantro-dviem litrais verdančio vandens ir pašaunam į orkaitę. Po 15 minučių kaitrą mažinam iki 120C ir kepam dar 90 minučių.

5
Done

Tinkamas sūrio pyrago atvėsinimas yra labai svarbi dalis – paskubėjus ar patingėjus, labai tikėtina, kad vėsdamas kremas suplyš ir suniokos visą estetiką.
Taigi, kai pyragas iškepa, išjungiame kaitrą, bet pyragą paliekame uždarytoje orkaitėje 15 minučių. Tada orkaitės dureles praveriame ir palaukiame dar 15 minučių. Ištraukiame pyragą ir peiliu perbraukiame palei formos kraštą ir paliekame atvėsti dar valandą. Tada jau galime perkelti pyragą į šaldytuvą. Rekomenduojama šaldytuve palaikyti bent 5 valandas, o geriausia – per naktį.

6
Done

Prieš patiekiant ant stalo, pyragą pabarstome Matcha milteliais. Barstom per sietelį – taip milteliai pasiskirsto tolygiau ir nesukrenta gabalais.

Pjaunam, dedam lėkštėn ir voilà!

previous
Bobausiai su smidrais ir olandišku padažu
next
Meškinio česnako pesto
previous
Bobausiai su smidrais ir olandišku padažu
next
Meškinio česnako pesto