0 0
Tąsi pieniška karamelė

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

320 ml kondensuoto pieno viena skardinė
220 g sviesto
140 ml pieno
400 g rudojo cukraus
100 g tamsaus Muscovado cukraus

Tąsi pieniška karamelė

  • 30
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Nežinau kaip jūs, bet aš iš vaikystės nešuos saldžią nuodėmę – saldainius “Karvutė”. Geroji jų dalis man – tas tąsus viduriukas. Ir niekaip nesuprantu, kodėl latviai vis dar moka taip padaryti, o lietuvių gamintojų “Karvutės” visada būna sausos ir trapios.

Iniciatyvos teko imtis pačiam ir #GastroHedonistas pristato “Karvutės” įdarą – tąsią pienišką karamelę.

Ilgiau pavirus, gaunama kietesnė karamelė. Eksperimentais atraskite sau mieliausią konsistenciją. Karamelių gaunas nemažai, iškart suvartot, tikriausiai, nepavyks, rekomenduojama laikyti šaldytuve.

Ingredientai

320 ml kondensuoto pieno viena skardinė
220 g sviesto
140 ml pieno
400 g rudojo cukraus
100 g tamsaus Muscovado cukraus

Gaminimas

1
Atlikta

Visus ingredientus sudedam į storadugnį puodą ir ant smagios kaitros užverdam, maišydami mediniu šaukštu. Sumažiname ugnį ir pastoviai, bet nelabai intensyviai maišydami, paverdam 15-20 minučių, kol nugaruos apie 1/3 pradinio kiekio.

2
Atlikta

Išjungiam kaitrą ir dar pamaišom apie 5 minutes.

3
Atlikta

Supilam į plokščią indą ir paliekam atvėsti, tada perkeliam į šaldytuvą, kol pilnai sustings. Pjaustom norimo dydžio gabaliukais ir voilà!

ankstesnis
Braškinis biskvitas su braškiniu kremu
kitas
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu
ankstesnis
Braškinis biskvitas su braškiniu kremu
kitas
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu