0 0
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Tešlai
100 g sviesto
1 v. š. kakavos
160 g miltų
60 g rudojo cukraus
Įdarui
500 g varškės
vanilės
4 vnt. kiaušinių
200 g cukraus
2 v. š. grietinės
100 g sviesto
100 g tamsaus Muscovado cukraus
100 g maltų džiūvėsių
70 g pistacijų branduolių

Prancūziškas varškės pyragas su krokantu

Cuisine:
  • Serves 8
  • Vidutinis

Ingredients

  • Tešlai

  • Įdarui

Directions

Dalytis

Geras tortas man yra toks, kuris turi traškų sluoksnį. Dažniausias tų gerųjų tortų trūkumas – traškus sluoksnis yra per plonas. Anądien išsizyziau, kad šaunioji Cheat day konditerė July išduotų paslaptį, kaip tą traškumą išgaut pačiam. Pasirodo, tas traškumas išdidžiai vadinamas krokantu. Prie jo gavau ir prancūziško šokoladinio varškės pyrago receptą. Jo proporcijas patobulinau pagal Karlsono principą:

„40 tortų ir viena žvakutė“.

Taigi, šiandien #GastroHedonistas serviruoja prancūzišką varškės pyragą su krokantu.

Ingredients

Adjust Servings:
Tešlai
100 g sviesto
1 v. š. kakavos
160 g miltų
60 g rudojo cukraus
Įdarui
500 g varškės
vanilės
4 vnt. kiaušinių
200 g cukraus
2 v. š. grietinės
100 g sviesto
100 g tamsaus Muscovado cukraus
100 g maltų džiūvėsių
70 g pistacijų branduolių

Steps

1
Done

Tešlai naudojam šaltą sviestą, jį sutarkuojam. Į dubenį suberiam likusius ingredientus ir išmaišom. Turi gautis biri masė. Ją suberiam į kepimo formą ir išlyginam.

2
Done

Įdaro ingredientus blenderiu išmaišom iki vientisos masės ir supilam ant tešlos.

3
Done

Tuo pačiu blenderiu sumaišom krokanto ingredientus, išskyrus pistacijas. Jas įmaišom rankomis, kad nesusimaltų į miltus. Krokantą užbarstom po truputį, atsargiai, kad nesusimaišytų su varškės sluoksniu.

4
Done

Kepam iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol dantų krapštuką iš vidurio pyrago ištrauksime sausą.

5
Done

Pyragą atvėsinam ir voilà!

previous
Tąsi pieniška karamelė
next
Matcha pyragas su bazilikų kremu
previous
Tąsi pieniška karamelė
next
Matcha pyragas su bazilikų kremu