0 0
Citrinų pyragas su aguonomis ir saulėgrąžomis

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
160 g sviesto
70 g rudojo cukraus
70 g cukraus
3 vnt. kiaušinių
žiupsnelis druskos
2 vnt. žievelės ir 1/2 sulčių citrinos
1 a. š. vanilės
2 v. š. romo
90 ml pieno
1 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių
200 g miltų
2 v. š. aguonų
3 v. š. cukraus pudros
1/2 puodelio. saulėgrąžų
1 v. š. medaus

Citrinų pyragas su aguonomis ir saulėgrąžomis

  • 1:00
  • Serves 8
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Darbe dažnai girdžiu „norim teksto su razinkom“. Gyvenime razinkų nemėgstu, užtat saulėgrąžas labai. Esu įsitikinusi, kad jos yra smarkiai per mažai naudojamos konditerijoje, todėl imuosi šį nesusipratimą taisyti. Ne žodžiais, o kepiniais, žinoma.

Citrininis pyragas su aguonomis, atrodo, yra visiškai klasikinis desertas, kuriuo, prisipažinsiu, iš pradžių negalvojau dalytis. Bet paragavusi šito persigalvojau per sekundę: slėpti tokį gėrį nuo plačiosios visuomenės būtų tiesiog nuodėmė. O ir viršuje esančios saulėgrąžos tapo labai netikėtu, bet labai puikiu pagerinimu.

Kartu su receptu šiandien serviruoju ir keletą naudingų patarimų. Esu iš tų, kuriems kepti reikia čia ir dabar, todėl kambario temperatūros ingredientų poreikis mane ilgą laiką siaubingai erzino. Laimei, per daugelį valandų, praleistų virtuvėje, išmokau kelis tips & tricks. Kai reikia kambario temperatūros kiaušinių, užtenka juos kelioms minutėms įdėti į šilto vandens dubenėlį. Kai reikia tokios temperatūros pieno, jį be sąžinės graužaties galima maždaug 20 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje. Daugumai receptų nepakenks, jei jis bus ir kiek šiltesnis. O štai sviesto taip šildyti nerekomenduojama – vidus nesušils, o kraštai ištirps. Norint jį suminkštinti, reikia į storasienį, geriausiai stiklo, dubenį pripilti verdančio vandens, luktelti, kol dubuo taps karštas, vandenį išpilti ir dubenį užvožti ant sviesto. Dubens skleidžiamas karštis per 10 minučių sušildys sviestą būtent tiek, kiek reikia.

Kalbų šiandienai pakaks, metas judėti prie recepto. O jo praleisti tikrai labai nerekomenduoju.

Ingredients

Adjust Servings:
160 g sviesto
70 g rudojo cukraus
70 g cukraus
3 vnt. kiaušinių
žiupsnelis druskos
2 vnt. žievelės ir 1/2 sulčių citrinos
1 a. š. vanilės
2 v. š. romo
90 ml pieno
1 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių
200 g miltų
2 v. š. aguonų
3 v. š. cukraus pudros
1/2 puodelio. saulėgrąžų
1 v. š. medaus

Steps

1
Done

Aguonas užpilam karštu vandeniu ir paliekam brinkti. Sviestą, pieną ir kiaušinius atšildom iki kambario temperatūros. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių, kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

2
Done

Sviestą ir cukrų gerai išssukam, kol gaunasi puri vientisa masė. Po vieną įmušam kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.

3
Done

Sudedam skonio gardintojus: vanilę, druską, romą (ar kitą stipresnį, salsvą gėrimą) ir citrinos žievelę. Ją tarkuodami nepamirštam, kad skani yra tik geltonoji dalis – baltosios netarkuojame. Viską permaišom, supilam pieną ir išmaišome vėl.

4
Done

Į tešlą suberiame miltus, kepimo miltelius ir sodą. Gerai išmaišom – turi būti grietinės tirštumo tešla. Jei atrodo įtartinai skysta, po šaukštelį papildom miltais. Galiausiai sudedam išbrinkusias aguonas, prieš tai nupylę likusį vandenį. Lengvai permaišom. Dedame į įkaitusią orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių. Kai viršus tampa gražiai rudas, patikrinam mediniu pagaliuku – jei įdūrus nelimpa tešla, pyragą traukiame atvėsti.

5
Done

Kol pyragas kepa, pasiruošiame saulėgrąžas. Medų truputį pašildome, kad suskystėtų, sumaišome su saulėgrąžomis, paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dedame kepti kartu su pyragu. Po 8 minučių pamaišom, pakepam dar 3-5. Svarbu: nuo maždaug 10-os minutės reikia labai atidžiai stebėti procesą, nes nuo apskrudusių iki sudegusių saulėgrąžų yra maždaug viena atrašyta žinutė. Svarbu 2: iš šio kiekio išeis tikrai daugiau, nei reikia pyragui, bet niekas neteis, jei likusias tiesiog suvalgysit, kaip užkandį. O suvalgysit tikrai.

6
Done

Pasiruošiam glajų, kurį naudosime saulėgražų prilipdymui. Išspaudžiam pusės citrinos sultis, suberiame cukraus pudrą ir gerai išmaišom. Priklausomai nuo citrinos, gali reikėti padidinti cukraus pudros kiekį: tikslas yra maždaug lipalo konsistencijos masė.

7
Done

Ant šiek tiek pravėsusio pyrago pilame glajų, barstome saulėgrąžomis, pjauname, valgome ir mėgaujamės!

BakingYoda

previous
Keptų burokėlių salotos su kakava
next
Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
previous
Keptų burokėlių salotos su kakava
next
Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi