0 0
Prancūziškas omletas

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
6 vnt. kiaušinių
3 v. š. vandens
žiupsnio druskos
1 v. š. sviesto
4 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
2 vnt. baltos duonos riekių

Prancūziškas omletas

  • 0:10
  • Serves 2
  • Vidutinis

Ingredients

Directions

Dalytis

Karantinas pratęstas ir, panašu, ne paskutinį kartą. Kelionės Los Balkonos – San Kalidorio vis dar yra vienas iš nedaugelio likusių būdų keliauti. Kitas – gastronominės kelionės Santa Virtuvėje. Šią savaitę #GastroHedonistas rekomenduos maršrutus po Prancūziją. Nors iš pirmo žvilgsnio prancūziška gastronomijos tradicija – įmantrūs patiekalai, gaminami naudojant sudėtingas technikas, visgi yra ir gan nesudėtingų ir greitai paruošiamų perlų.

Iškepti prancūzišką omletą vieną rytą Vilkinėje mane išmokė Chefas Salvadoras, nusprendęs vietoj žuvies pagaliau įduoti meškerę. Per porą kartų susigaudžiau niuansus kaip paruošti šį kremišką, burnoje tirpstantį omletą, tikiuosi, taip padarysite ir jūs.

Ingredients

Adjust Servings:
6 vnt. kiaušinių
3 v. š. vandens
žiupsnio druskos
1 v. š. sviesto
4 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
2 vnt. baltos duonos riekių

Steps

1
Done

Dubenin suleidžiame kiaušinius, pasūdome ir įpilame po pusantro šaukšto vandens kiekvienam kiaušiniui. Šluotele išplakame kaiušinius iki vientisos masės.

2
Done

    Keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydom sviestą ir supilame plakinį ir iš karto lengvais judesiais šluotele maišome. Svarbu, kad nesusidarytų plutelė. Todėl nepadauginkit kaitros ir nepamažinkit maišymo judesio.

    3
    Done

    Kai masė pradeda tirštėti, mentele suplojam masę į blyną ir leidžiam sukietėt apačiai (apie minutę). Jei dedam pagardų – džiovintų pomidorų, trupintos fetos, lašišos ar pan. – dabar yra tas metas.

    Mentele atkeliam omleto kraštus, suvyniojam ir dedam lėkštėn. Voila!

    previous
    Čiobrelių panna cotta
    next
    Vištienos fricassee
    previous
    Čiobrelių panna cotta
    next
    Vištienos fricassee