0 0
Šiltos pupelių salotos su pesto

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šia nuoroda:

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
800 g pupelių skardinėse jei planuojatės iš anksto, rekomenduoju naudoti džiovintas. Reikės maždaug puodelio sausų pupelių, išmirkytų pernakt ir vėliau išvirtų
100 g pesto
0.5 vnt bagetės
alyvuogių aliejaus
druskos
juodųjų pipirų
50 g rukolos
50 g mažųjų špinatų lapų

Šiltos pupelių salotos su pesto

  • 0:20
  • Porcijų: 3
  • Lengvas

Ingredientai

Receptas

Dalytis

Žiūrėdama į tai, ką gaminu, pradedu galvot, kad esu praktiškai profesionali likučių naikintoja. Kadangi maisto pirkimas namuose nėra mano atsakomybė, o specialiai kaskart važiuoti į parduotuvę tingiu, sukuosi su tuo, ką randu.

Šitos šiltos pupelių salotos – visiškas mano penkių minučių vakarienės atradimas. Jas taip pat galima patiekti ir kaip vieną iš patiekalų didesnės vakarienės metu. Galimai net kaip garnyrą (tik tuomet siūlyčiau nedėti duonos).

Pesto rekomenduoju naudoti naminį, o jei jau pirksit – tai rinkitės geros kokybės. Visada taip reikėtų daryti, aišku, bet visi žinom, kaip ten būna. Jei nuspręsit gaminti, sekit ridikėlių lapų pesto receptą su bet kokiais turimais žalumynais. Mano patikrinta klasika – rukola ir bazilikas.

Ingredientai

Paskaičiuota porcijoms:
800 g pupelių skardinėse jei planuojatės iš anksto, rekomenduoju naudoti džiovintas. Reikės maždaug puodelio sausų pupelių, išmirkytų pernakt ir vėliau išvirtų
100 g pesto
0.5 vnt bagetės
alyvuogių aliejaus
druskos
juodųjų pipirų
50 g rukolos
50 g mažųjų špinatų lapų

Gaminimas

1
Atlikta

Orkaitę įkaitinam iki 180 C.

2
Atlikta

Duoną suplėšom kąsnio dydžio gabaliukais, suberiam į skardą, apšlakstom alyvuogių aliejum, pabarstom druska ir pipirais. Šaunam į orkaitę. Po 10 min pamaišom ir pakepam dar kokias 8.

3
Atlikta

Tuo tarpu pasišildom pupeles. Aš dažniausiai naudoju itin sofistikuotą metodą: į puodą įpilu kelis centimetrus vandens ir užverdu. Sumažinu kaitrą, ant viršaus uždedu duršlioką, į kurį sudedu pupeles (skystį prieš tai nupylus), uždengiu ir palieku kokiom penkiom minutėm, kol sušyla.

4
Atlikta

Sušilusias pupeles sumaišom su pesto.

5
Atlikta

Špinatus ir rukolą sumaišom su alyvuogių aliejum, padalinam į lėkštes. Ant viršaus kraunam pupeles ir apskrudusią duoną. Vis-kas!

ankstesnis
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
kitas
Užkrauti batatai
ankstesnis
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
kitas
Užkrauti batatai