Ingredients
-
800 g pupelių skardinėsejei planuojatės iš anksto, rekomenduoju naudoti džiovintas. Reikės maždaug puodelio sausų pupelių, išmirkytų pernakt ir vėliau išvirtų
-
100 g pesto
-
0.5 vnt bagetės
-
alyvuogių aliejaus
-
druskos
-
juodųjų pipirų
-
50 g rukolos
-
50 g mažųjų špinatų lapų
Directions
Žiūrėdama į tai, ką gaminu, pradedu galvot, kad esu praktiškai profesionali likučių naikintoja. Kadangi maisto pirkimas namuose nėra mano atsakomybė, o specialiai kaskart važiuoti į parduotuvę tingiu, sukuosi su tuo, ką randu.
Šitos šiltos pupelių salotos – visiškas mano penkių minučių vakarienės atradimas. Jas taip pat galima patiekti ir kaip vieną iš patiekalų didesnės vakarienės metu. Galimai net kaip garnyrą (tik tuomet siūlyčiau nedėti duonos).
Pesto rekomenduoju naudoti naminį, o jei jau pirksit – tai rinkitės geros kokybės. Visada taip reikėtų daryti, aišku, bet visi žinom, kaip ten būna. Jei nuspręsit gaminti, sekit ridikėlių lapų pesto receptą su bet kokiais turimais žalumynais. Mano patikrinta klasika – rukola ir bazilikas.
Ingredients
800 g pupelių skardinėse | |
100 g pesto | |
0.5 vnt bagetės | |
alyvuogių aliejaus | |
druskos | |
juodųjų pipirų | |
50 g rukolos | |
50 g mažųjų špinatų lapų |
Steps
1
Done
|
Orkaitę įkaitinam iki 180 C. |
2
Done
|
Duoną suplėšom kąsnio dydžio gabaliukais, suberiam į skardą, apšlakstom alyvuogių aliejum, pabarstom druska ir pipirais. Šaunam į orkaitę. Po 10 min pamaišom ir pakepam dar kokias 8. |
3
Done
|
Tuo tarpu pasišildom pupeles. Aš dažniausiai naudoju itin sofistikuotą metodą: į puodą įpilu kelis centimetrus vandens ir užverdu. Sumažinu kaitrą, ant viršaus uždedu duršlioką, į kurį sudedu pupeles (skystį prieš tai nupylus), uždengiu ir palieku kokiom penkiom minutėm, kol sušyla. |
4
Done
|
Sušilusias pupeles sumaišom su pesto. |
5
Done
|
Špinatus ir rukolą sumaišom su alyvuogių aliejum, padalinam į lėkštes. Ant viršaus kraunam pupeles ir apskrudusią duoną. Vis-kas! |