Ingredients
-
4 vnt. baltos duonos riekių
-
Kiaušinių užtepėlei
-
1 vnt. kiaušinių
-
1 v. š. majonezo
-
1 saujelė brandinto sūrio
-
Lašišos užtepėlei
-
50 g lašišos
-
50 g varškės
-
1 v. š. grietinės
-
1 saujelė krapų
-
Papuošimui
-
70 g kreminio sūrio
-
2 vnt ridikėlių
-
1 vnt ilgavaisių agurkų
-
10 g laiškinio česnako
Directions
Sumuštinių savaitę, kaip ir pridera, vainikuoja smörgåstårta, arba, kaip pasakytų VLKK, sumuštinių tortas. Švedijoje, iš kur kilęs šis tortas, atsitiko ir Rumunijos verta istorija.
Lundo mieste vagišiai nupūtė tromboną. Muzikontas krepėsi į policiją, kur iš vietinio korifėjaus sužinojo, kad už smörgåstårta sėkmės atveju jo dūdos paieška gali būti atlikta prioritetine tvarka. Trombonas buvo surastas, o tortas – nupirktas. Tačiau šita istorija baigė 38 metus trukusią policininko karjerą. Nebūk kaip tas policininkas. Pasigamink smörgåstårta pats.
Švedijoje juos dažnai rasite perteptus kreminiais silkutės, tuno ar menkių kepenėlių įdarais, o aš šįkart naudojau kiaušinių ir lašišos-varškės užtepėles.
Patiekalo tiek vidus, tiek išorė yra puiki vieta pasireikšti jūsų fantazijai. Beje, torto puošyba yra puiki laisvalaikio priemonė visai šeimai, lavinanti kūrybingumą ir smulkiąją motoriką.
Ingredients
4 vnt. baltos duonos riekių | |
Kiaušinių užtepėlei |
|
1 vnt. kiaušinių | |
1 v. š. majonezo | |
1 saujelė brandinto sūrio | |
Lašišos užtepėlei |
|
50 g lašišos | |
50 g varškės | |
1 v. š. grietinės | |
1 saujelė krapų | |
Papuošimui |
|
70 g kreminio sūrio | |
2 vnt ridikėlių | |
1 vnt ilgavaisių agurkų | |
10 g laiškinio česnako |
Steps
1
Done
|
Tortą formuojam iš duonos riekių nupjaustyta plutele. Sluoksniuojam užtepėles. Kiaušinių salotas dariau iš kietai virtų kiaušinių, tarkuoto brandinto sūrio ir majonezo. Lašišos užtepėlę – iš lašišos, varškės, krapų, šiek tiek citrinos sulčių ir grietinės. Lašišos sluoksnį kartumo vardan užklojau gražgarstėm. |
2
Done
|