Ingredients
-
320 ml kondensuoto pienoviena skardinė
-
220 g sviesto
-
140 ml pieno
-
400 g rudojo cukraus
-
100 g tamsaus Muscovado cukraus
Directions
Nežinau kaip jūs, bet aš iš vaikystės nešuos saldžią nuodėmę – saldainius “Karvutė”. Geroji jų dalis man – tas tąsus viduriukas. Ir niekaip nesuprantu, kodėl latviai vis dar moka taip padaryti, o lietuvių gamintojų “Karvutės” visada būna sausos ir trapios.
Iniciatyvos teko imtis pačiam ir #GastroHedonistas pristato “Karvutės” įdarą – tąsią pienišką karamelę.
Ilgiau pavirus, gaunama kietesnė karamelė. Eksperimentais atraskite sau mieliausią konsistenciją. Karamelių gaunas nemažai, iškart suvartot, tikriausiai, nepavyks, rekomenduojama laikyti šaldytuve.
Ingredients
320 ml kondensuoto pieno | |
220 g sviesto | |
140 ml pieno | |
400 g rudojo cukraus | |
100 g tamsaus Muscovado cukraus |
Steps
1
Done
|
Visus ingredientus sudedam į storadugnį puodą ir ant smagios kaitros užverdam, maišydami mediniu šaukštu. Sumažiname ugnį ir pastoviai, bet nelabai intensyviai maišydami, paverdam 15-20 minučių, kol nugaruos apie 1/3 pradinio kiekio. |
2
Done
|
Išjungiam kaitrą ir dar pamaišom apie 5 minutes. |
3
Done
|
Supilam į plokščią indą ir paliekam atvėsti, tada perkeliam į šaldytuvą, kol pilnai sustings. Pjaustom norimo dydžio gabaliukais ir voilà! |