0 0
Tąsi pieniška karamelė

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

320 ml kondensuoto pieno viena skardinė
220 g sviesto
140 ml pieno
400 g rudojo cukraus
100 g tamsaus Muscovado cukraus

Tąsi pieniška karamelė

  • 30
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Nežinau kaip jūs, bet aš iš vaikystės nešuos saldžią nuodėmę – saldainius “Karvutė”. Geroji jų dalis man – tas tąsus viduriukas. Ir niekaip nesuprantu, kodėl latviai vis dar moka taip padaryti, o lietuvių gamintojų “Karvutės” visada būna sausos ir trapios.

Iniciatyvos teko imtis pačiam ir #GastroHedonistas pristato “Karvutės” įdarą – tąsią pienišką karamelę.

Ilgiau pavirus, gaunama kietesnė karamelė. Eksperimentais atraskite sau mieliausią konsistenciją. Karamelių gaunas nemažai, iškart suvartot, tikriausiai, nepavyks, rekomenduojama laikyti šaldytuve.

Ingredients

320 ml kondensuoto pieno viena skardinė
220 g sviesto
140 ml pieno
400 g rudojo cukraus
100 g tamsaus Muscovado cukraus

Steps

1
Done

Visus ingredientus sudedam į storadugnį puodą ir ant smagios kaitros užverdam, maišydami mediniu šaukštu. Sumažiname ugnį ir pastoviai, bet nelabai intensyviai maišydami, paverdam 15-20 minučių, kol nugaruos apie 1/3 pradinio kiekio.

2
Done

Išjungiam kaitrą ir dar pamaišom apie 5 minutes.

3
Done

Supilam į plokščią indą ir paliekam atvėsti, tada perkeliam į šaldytuvą, kol pilnai sustings. Pjaustom norimo dydžio gabaliukais ir voilà!

previous
Braškinis biskvitas su braškiniu kremu
next
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu
previous
Braškinis biskvitas su braškiniu kremu
next
Prancūziškas varškės pyragas su krokantu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here