Ingredients
-
pundelis ridikėlių lapų
-
poros šakelių mėtų
-
70 ml alyvuogių aliejaus
-
poros skiltelių česnako
-
30 g brandinto kumpio
-
žiupsnio kedrinių pinijų
-
žiupsnelio druskos
Directions
Pirmieji pavasario šakniavaisiai, sultingieji ridikėliai. Ech, skanumėlis!
Nežinau kaip jums, bet man vis sopėjo širdį, turguj nuspirkus pundelį ridikėlių su lapais, išmesti daugiau nei pusę tūrio. Šiandien išsigūglinau, kad lapuose maistinių medžiagų yra gerokai daugiau, nei įprastai valgomose šaknelėse. Ta proga nusprendžiau pasigaminti ridikėlių lapų pesto.
Rezultatas maloniai nustebino. Todėl, rekomenduoju pasidaryti ir jums.
Kadangi šiandien kepiau ir ėriuko šonkaulius, tai į pesto įdėjau ir mėtų iš Stragių Ekomarketo Halės turguje. Labai pasiteisino. Mėta, visgi, yra tobula ėrienos palydovė.
Hedonizmo vardan – eksperimentuokite ir jūs.
O įkvėpimui – receptas žemiau.
Ingredients
pundelis ridikėlių lapų | |
poros šakelių mėtų | |
70 ml alyvuogių aliejaus | |
poros skiltelių česnako | |
30 g brandinto kumpio | |
žiupsnio kedrinių pinijų | |
žiupsnelio druskos |
Steps
1
Done
|
Ridikėlių lapų stiebus rekomenduoju nuskabyt – juose gausu plaušelių, kurie sunkiai smulkinasi. Ingredientus sudedam į indą ir sutrinam trintuve. Padruskinam pagal skonį. Aliejaus kiekį nurodžiau orientacijai, pats visada pilu iš akies ir reguliuoju, kad gautųsi norima konsistencija. |