0 0
Risotto su Gorgonzola, kriaušėmis ir graikiniais riešutais

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
300 g apvaliagrūdžių ryžių Carnaroli arba Arborio rūšies
2 vnt. šalotinio svogūno
4 skiltelių česnako
alyvuogių aliejaus
150 g Gorgonzola sūrio
150 ml balto sauso vyno plačiau žinomų kaip Verygos ašaros
500 ml sultinio
100 g graikinių riešutų
2 vnt. kriaušių
druskos
juodųjų pipirų

Risotto su Gorgonzola, kriaušėmis ir graikiniais riešutais

Cuisine:
  • 0:35
  • Serves 4
  • Vidutinis

Ingredients

Directions

Dalytis

Sulaukęs šūsnies bičiulių ir pažįstamų žinučių su šedevrais pagal praėjusios savaitės grikių receptus, ateinančiomis dienomis GastroHedonistas pasiūlys 5 paprastus receptus iš Italijos. Ji – mano gastro sielos tėvynė, o ir bent moralinio palaikymo nusiųst jiems neprošal.

Praėjusio penktadienio receptas, grikių risotto, buvo klasikos interpretacija. Šiandien – pati klasiškiausia klasika. Risotto su gorgonzola, graikiniais riešutais ir kriaušėmis.

Beje, vakarykštis risotto yra puiki medžiaga arancini’ams, todėl nevenkite risotto pasidaryti daugiau nei suvartosit vienu ypu.

Ingredients

Adjust Servings:
300 g apvaliagrūdžių ryžių Carnaroli arba Arborio rūšies
2 vnt. šalotinio svogūno
4 skiltelių česnako
alyvuogių aliejaus
150 g Gorgonzola sūrio
150 ml balto sauso vyno plačiau žinomų kaip Verygos ašaros
500 ml sultinio
100 g graikinių riešutų
2 vnt. kriaušių
druskos
juodųjų pipirų

Steps

1
Done

Gilioje keptuvėje arba storadugniame puode ant vidutinės kaitros pašildom aliejų ir suberiam smulkintus šalotus, po poros minučių – smulkintus česnakus.

2
Done

Kai pasklinda česnakų aromatas, suberiame ryžius. Pakepinam maišydami ir, padidinę kaitrą, pilame Verygos ašaras. Maišome, kol nugaruoja.

3
Done

Sumažiname ugnį ir užpilame porą samčių sultinio, kurį viso proceso metu atskirame puode laikome artimoje virimui temperatūroje. Risotto reguliariai pamaišome, įpilame sultinio. Po ~15 min nuo to, kai pradėjome pilti sultinį, įberiame pusę kiekio smulkintų graikinių riešutų ir vieną luptą bei kubeliais pjaustytą kriaušę.

4
Done

Kai ryžiai suminkštėja, sultinį nugariname, kad liktų tik šiek tiek drėgmės. Kaitrą išjungiame, uždengiame ir paliekam keletą minučių pabręst.

5
Done

Risotto krečiam lėkštėn, puošiam juostelėmis pjaustyta kriauše ir apibarstom likusiais riešutais. Voilà!

previous
Gaivios grikių salotos su avokadu
next
Burrata su ančiuviais
previous
Gaivios grikių salotos su avokadu
next
Burrata su ančiuviais