Ingredients
-
Tešla
-
110 g sviesto
-
110 g cukraus
-
3 vnt kiaušinių
-
120 g miltų
-
2 a. š. kepimo miltelių
-
2 a. š. kukurūzų krakmolo
-
2 v. š. Matcha miltelių
-
Kremas
-
16 vnt. baziliko lapelių
-
150 g sviesto
-
250 g Mascarpone sūrio
-
1 citrinos žievelės
-
110 g cukraus pudros
Directions
Šį derinį sugalvojau pats, dėl detalių konsultavausi internetuose, o rezultatas gavosi toks geras, kad net nesuvalgius viso pyrago jau galvoju pakartot!
Ponios ir ponai, #Gastrohedonistas serviruoja Matcha pyragą su bazilikų kremu!
Esu prisiekęs Matchos gerbėjas. Labai džiaugdavausi, kai Kūno kultūros klientai užsakydavo mūsų Matcha tiramisu ir prašydavau, kad chebrutė padarytų porą porcijų viršaus.
Ingredients
Tešla |
|
110 g sviesto | |
110 g cukraus | |
3 vnt kiaušinių | |
120 g miltų | |
2 a. š. kepimo miltelių | |
2 a. š. kukurūzų krakmolo | |
2 v. š. Matcha miltelių | |
Kremas |
|
16 vnt. baziliko lapelių | |
150 g sviesto | |
250 g Mascarpone sūrio | |
1 citrinos žievelės | |
110 g cukraus pudros |
Steps
1
Done
10
|
Dubenyje sumaišome miltus, miltelius ir krakmolą. Kitame dubenyje iki purumo išsukame sviestą su cukrumi, įleidžiam trynius ir išsukam iki vientisos masės. Suberiam sausus ingredientus ir išmaišome. Kiaušinio baltymus išsukame iki standžių putų, į bendrą masę įmaišome ketvirtį baltymų, tada – likusius. |
2
Done
40
|
Kepam iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol įbestą dantų krapštuką ištrauksim sausą. |
3
Done
|
Padažiniame puodelye ištirpdom sviestą, sudedam baziliką ir ant žemos kaitros pakaitinam 15-20 minučių. Nukošiam, suberiam citrinos žievelę ir padedam šaldytuvan atvėsti. |
4
Done
|
Kai sviestas apstingsta, bet dar nesukietėja, išsukam jį su Mascarpone ir cukraus pudra. |
5
Done
|
Atvėsusį pyragą pjaunam pusiau (aš naudoju tvirtą siūlą). Pertepam ir aptepam kremu, per sietelį pabarstom Matcha ir voilà! |