0 0
Ridikėlių lapų pesto

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

pundelis ridikėlių lapų
poros šakelių mėtų
70 ml alyvuogių aliejaus
poros skiltelių česnako
30 g brandinto kumpio
žiupsnio kedrinių pinijų
žiupsnelio druskos

Ridikėlių lapų pesto

  • 0:05
  • Lengvas

Ingredients

Directions

Dalytis

Pirmieji pavasario šakniavaisiai, sultingieji ridikėliai. Ech, skanumėlis!

Nežinau kaip jums, bet man vis sopėjo širdį, turguj nuspirkus pundelį ridikėlių su lapais, išmesti daugiau nei pusę tūrio. Šiandien išsigūglinau, kad lapuose maistinių medžiagų yra gerokai daugiau, nei įprastai valgomose šaknelėse. Ta proga nusprendžiau pasigaminti ridikėlių lapų pesto.

Rezultatas maloniai nustebino. Todėl, rekomenduoju pasidaryti ir jums.

Kadangi šiandien kepiau ir ėriuko šonkaulius, tai į pesto įdėjau ir mėtų iš Stragių Ekomarketo Halės turguje. Labai pasiteisino. Mėta, visgi, yra tobula ėrienos palydovė.

Hedonizmo vardan – eksperimentuokite ir jūs.

O įkvėpimui – receptas žemiau.

Ingredients

pundelis ridikėlių lapų
poros šakelių mėtų
70 ml alyvuogių aliejaus
poros skiltelių česnako
30 g brandinto kumpio
žiupsnio kedrinių pinijų
žiupsnelio druskos

Steps

1
Done

Ridikėlių lapų stiebus rekomenduoju nuskabyt – juose gausu plaušelių, kurie sunkiai smulkinasi.

Ingredientus sudedam į indą ir sutrinam trintuve. Padruskinam pagal skonį. Aliejaus kiekį nurodžiau orientacijai, pats visada pilu iš akies ir reguliuoju, kad gautųsi norima konsistencija.

previous
Meškinio česnako pesto
next
Šviežiai rauginti ridikėliai
previous
Meškinio česnako pesto
next
Šviežiai rauginti ridikėliai

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here