Ingredients
-
300 g apvaliagrūdžių ryžiųCarnaroli arba Arborio rūšies
-
2 vnt. šalotinio svogūno
-
4 skiltelių česnako
-
alyvuogių aliejaus
-
150 g Gorgonzola sūrio
-
150 ml balto sauso vynoplačiau žinomų kaip Verygos ašaros
-
500 ml sultinio
-
100 g graikinių riešutų
-
2 vnt. kriaušių
-
druskos
-
juodųjų pipirų
Directions
Sulaukęs šūsnies bičiulių ir pažįstamų žinučių su šedevrais pagal praėjusios savaitės grikių receptus, ateinančiomis dienomis GastroHedonistas pasiūlys 5 paprastus receptus iš Italijos. Ji – mano gastro sielos tėvynė, o ir bent moralinio palaikymo nusiųst jiems neprošal.
Praėjusio penktadienio receptas, grikių risotto, buvo klasikos interpretacija. Šiandien – pati klasiškiausia klasika. Risotto su gorgonzola, graikiniais riešutais ir kriaušėmis.
Beje, vakarykštis risotto yra puiki medžiaga arancini’ams, todėl nevenkite risotto pasidaryti daugiau nei suvartosit vienu ypu.
Ingredients
300 g apvaliagrūdžių ryžių | |
2 vnt. šalotinio svogūno | |
4 skiltelių česnako | |
alyvuogių aliejaus | |
150 g Gorgonzola sūrio | |
150 ml balto sauso vyno | |
500 ml sultinio | |
100 g graikinių riešutų | |
2 vnt. kriaušių | |
druskos | |
juodųjų pipirų |
Steps
1
Done
|
Gilioje keptuvėje arba storadugniame puode ant vidutinės kaitros pašildom aliejų ir suberiam smulkintus šalotus, po poros minučių – smulkintus česnakus. |
2
Done
|
Kai pasklinda česnakų aromatas, suberiame ryžius. Pakepinam maišydami ir, padidinę kaitrą, pilame Verygos ašaras. Maišome, kol nugaruoja. |
3
Done
|
Sumažiname ugnį ir užpilame porą samčių sultinio, kurį viso proceso metu atskirame puode laikome artimoje virimui temperatūroje. Risotto reguliariai pamaišome, įpilame sultinio. Po ~15 min nuo to, kai pradėjome pilti sultinį, įberiame pusę kiekio smulkintų graikinių riešutų ir vieną luptą bei kubeliais pjaustytą kriaušę. |
4
Done
|
Kai ryžiai suminkštėja, sultinį nugariname, kad liktų tik šiek tiek drėgmės. Kaitrą išjungiame, uždengiame ir paliekam keletą minučių pabręst. |
5
Done
|
Risotto krečiam lėkštėn, puošiam juostelėmis pjaustyta kriauše ir apibarstom likusiais riešutais. Voilà! |