0 0
Braškinis biskvitas su braškiniu kremu

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Braškių redukcijai
500 g braškių
2 v. š. cukraus
25 ml citrinos sulčių
Biskvitui
125 g miltų
1.5 v. š. kukurūzų krakmolo
0.25 a. š. sodos
100 g cukraus
100 g sviesto
1 vnt. kiaušinių
30 ml pieno
Kremui
200 g kreminio sūrio
30 g sviesto
250 g cukraus pudros

Braškinis biskvitas su braškiniu kremu

  • 1:00
  • Serves 8
  • Lengvas

Ingredients

  • Braškių redukcijai

  • Biskvitui

  • Kremui

Directions

Dalytis

Velniop nueina aukštas menas,
Ir nebegalima liūdėt,
Kada pavasarį Kalvarkės
Raudonom braškėm pradeda kvepėt.

Taip ir buvo man savaitgalį apsilankius Kalvarijų turguje. Braškės, aišku, atvežtinės. Bet negalėjau atsispirt – taip viliojančiai jos žvilgėdamos kvepėjo, kojos pačios prekystaliop nuėjo. Ta proga #GastroHedonistas serviruoja braškėmis puoštą braškinį biskvitą su braškiniu kremu.

Torčiuką rekomenduoju palaikyti šaldytuve bent keletą valandų, kad kremas įsigertų į biskvitą. Na, bet čia jau nuo tamstų valios priklauso.

Ingredients

Adjust Servings:
Braškių redukcijai
500 g braškių
2 v. š. cukraus
25 ml citrinos sulčių
Biskvitui
125 g miltų
1.5 v. š. kukurūzų krakmolo
0.25 a. š. sodos
100 g cukraus
100 g sviesto
1 vnt. kiaušinių
30 ml pieno
Kremui
200 g kreminio sūrio
30 g sviesto
250 g cukraus pudros

Steps

1
Done

Pradėsim nuo braškių redukcijos, mat jai reikės atvėsti. Nuskabom lapelius, nuplaunam ir sublenderiuojam. Įmaišom cukrų ir citrinos sultis. Padažiniame puodelyje verdam ant žemos kaitros ~15 minučių, kol nugaruos ir liks 2/3 pradinio kiekio. Atidedam, kad atvėstų.

2
Done

Sausus tešlos ingredientus suberiam į dubenį ir išmaišom. Kitame dubenyje iki purumo išsukam sviestą ir cukrų. Įmaišome kiaušinį. Supilame braškių redukciją ir vėl gerai išmaišom. Supilam pieną, išmaišom. Paskutinis žingsnis – suberiam sausus ingredientus ir išmaišom iki vientisos masės. Ją supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepam iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (arba kol dantų krapštuką, baksteltą į biskvito vidurį, ištraukiam sausą). Biskvitą atvėsinam ir apvynioję storu siūlu perpjaunam pusiau.

3
Done

Dubenyje suplakam kreminį sūrį ir sviestą iki vientisos masės, įmaišom likusią braškių redukciją, tada – cukrų.

4
Done

Užtepam storą sluoksnį kremo ant vieno biskvito blyno, dengiam kitu blynu ir likusį kremą paskleidžiam ant viršaus bei šonų. Puošiam šviežiom braškėm ir voilà!

previous
Sumuštinių tortas smörgåstårta
next
Tąsi pieniška karamelė
previous
Sumuštinių tortas smörgåstårta
next
Tąsi pieniška karamelė

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here