Ingredients
-
400 g nevirtų krevečių
-
1 vnt. svogūno
-
3 skiltelių česnako
-
30 g imbiero šaknies
-
2 v. š. aliejaus
-
žiupsnelio druskos
-
1 vnt. raudonų čili pipirų
-
3 v. š. austrių padažo
-
kalendros lapelių
Directions
Užsitęsęs karantinas turtingas įvairiais fenomenais. Pavyzdžiui, nebe žmonės bijo svarstyklių, bet svarstyklės pradėjo bijoti žmonių. Ta proga GastroHedonistas pietums siūlo patiekalą, kuris šiaip jau gyvenime yra užkandis.
Ingredients
400 g nevirtų krevečių | |
1 vnt. svogūno | |
3 skiltelių česnako | |
30 g imbiero šaknies | |
2 v. š. aliejaus | |
žiupsnelio druskos | |
1 vnt. raudonų čili pipirų | |
3 v. š. austrių padažo | |
kalendros lapelių |
Steps
1
Done
|
Krevetes (būtinai nevirtas, t. y. pilkas) išsilukštenam ir suklojam ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų. Stambiom riekėm supjaustom svogūną, česnako skilteles padalinam į 4-6 dalis, imbierą supjaustom plonais šiaudeliais. Čiliuką supjaustom griežinėliais. |
2
Done
|
Įkaitintoje keptuvėje pašildome aliejų ir suberiam aromatikus. Reikia stebėti, kad pernelyg greitai neskrustų. |
3
Done
|
Po poros minučių sudedam krevetes, pabarstom druska. Kepam po 3 min. iš abiejų pusių. Kai krevetes išmuša raudonis – verčiam ant kito šono. Kaip ir su visom jūros gėrybėm, didžiausia nuodėmė ruošiant krevetes – jas perkept. |
4
Done
|
Kai antro šono kepimas eina pabaigop, kliūstelim porą gerų šaukštų austrių padažo. Gerai išmaišom ir voilà! |