Ingredients
-
400 g šviežių baravykų
-
30 ml alyvuogių aliejaus
-
30 g tarkuoto Parmezano
-
šlakelis citrinos sulčių
-
saujelė petražolių
-
žiupsnelis druskos
-
žiupsnelis juodųjų pipirų
Directions
Kaip kelininkus žiema, netikėtai užplūdo baravykų derlius ir atmintyje iškilo kažkur kažkada ragautas baravykų carpaccio. Kai baravykų tiek, kad valgome juos pusryčiams, pietums ir vakarienei, išbandyti reikia visas formas.
Šį patiekalą puikiai įvertino ir grybautojai-profesionalai dzūkai, ir paprasti grybų mėgėjai.
Gaminimas – ypač paprastas, puikiai tinka pamaloninti netikėtai užklupusius svečius. Tereikia šviežių baravykų turėt.
Ingredients
400 g šviežių baravykų | |
30 ml alyvuogių aliejaus | |
30 g tarkuoto Parmezano | |
šlakelis citrinos sulčių | |
saujelė petražolių | |
žiupsnelis druskos | |
žiupsnelis juodųjų pipirų |
Steps
1
Done
|
Nuvalome grybus, supjaustome kuo ploniau – apie 2 mm riekelėmis ir išklojame lėkštę |
2
Done
|
Pašlakstome alyvuogių aliejumi. Geru alyvuogių aliejumi. Apšlakstome šviežiai spaustos citrinos sultimis, druska, pipirais ir tarkuotu Parmezanu. Su pagardais nepersistenkite, kad jie nenustelbtų delikataus šviežių baravykų skonio. |
3
Done
|
Prieš patiekiant į stalą dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome kapotų petražolių. |