Ingredients
-
125 ml „Guinness“ alaus
-
125 g sviesto
-
40 g kakavos
-
200 g cukraus
-
125 g grietinės
-
1 vnt kiaušinių
-
žiupsnelis vanilės
-
140 g miltų
-
1 a. š. sodos
-
Kremui
-
125 g kreminio sūrio
-
100 g cukraus pudros
-
60 ml grietinėlės
-
1/2 pak. grietinėlės standiklio
Directions
Kol visi kaip išganymo laukia balandžio 22-osios, kai savo mėgstamam bare galėsim užsisakyti šalto „Guinnesso“, tamsaus alaus mėgėjams liūdesį praskaidrinti siūlau šiais keksiukais. Su puriu kaip alaus puta kremu ir drėgnu, tobulai šokoladiniu vidumi jie tikrai nuvys socialinio gyvenimo trūkumo sukeltą slogutį.
Nesu iš tų, kurie mėgsta kartoti tuos pačius kepinius (so many recipes, so little time), bet vieno namų ūkio pageidavimu šiuos kepiau jau kelis kartus ir, panašu, jų bus daug daugiau. Pliusas tas, kad šitie keksiukai yra ko gero greičiausiai ir paprasčiausiai pagaminami iš visų, kiek yra tekę kepti.
Iš nurodyto kiekio išeina 12 keksiukų, jei tik turit formelių – didinkit iš karto. Tiesa, tešla bus skystoka, todėl nerekomenduoju naudoti tik popierinių – jos neišlaikys. Vienintelis patarimas – neperkepkit ir orkaitę geriau tikrinkit anksčiau nei vėliau. Skanaus ir may the fork be with you!
Ingredients
125 ml „Guinness“ alaus | |
125 g sviesto | |
40 g kakavos | |
200 g cukraus | |
125 g grietinės | |
1 vnt kiaušinių | |
žiupsnelis vanilės | |
140 g miltų | |
1 a. š. sodos | |
Kremui |
|
125 g kreminio sūrio | |
100 g cukraus pudros | |
60 ml grietinėlės | |
1/2 pak. grietinėlės standiklio |
Steps
1
Done
|
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles išklojam popierėliais arba lengvai patepam sviestu. Kreminį sūrį ištraukiam iš šaldytuvo, kad atšiltų ir suminkštėtų. |
2
Done
|
Į didoką puodą supilam alų, gabalais sudedam sviestą ir, po truputį lengvai pamaišydami, ant vidutinės ugnies kaitinam, kol sviestas ištirps. |
3
Done
|
Kol laukiam tirpstančio sviesto, nedideliam dubenyje išplakam grietinę su kiaušiniais ir vanile. Sviestui ištirpus, į puodą suberiam cukrų ir kakavą, išmaišom, tada ten keliauja grietinės ir kiaušinių masė. |
4
Done
|
Galiausiai suberiam miltus ir sodą. Kaip visada, galioja taisyklė nepermaišyti – maišom tik tol, kol nebelieka baltų miltų, bet nesistengiam visko išplakti. Tešlą supilam į keksiukų formeles ir dedam į įkaitusią orkaitę kepti. Po maždaug 20 minučių jau galima tikrinti, ar iškepė – įbedam medinį pagaliuką ir žiūrim, ar jis aplimpa tešla. Jei lieka tik vienas kitas trupinėlis, traukiam keksiukus iš orkaitės ir paliekam visiškai atvėsti kambario temperatūroje (arba kieme, jei pavasaris toks labiau kaip ruduo, o kantrybės truputėlį trūksta). |
5
Done
|
Kol keksiukai vėsta, pasiruošiam kremą. Dubenyje išplakam kreminį sūrį su cukraus pudra. Kitame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę su standikliu. Kelis jos šaukštus dedame į kreminio sūrio masę, atsargiai išmaišom, sudedam likusią. |
6
Done
|
Kremą išspaudžiame ant atvėsusių keksiukų ir mėgaujamės. Laikome šaldytuve, valgome kambario temperatūros. |