Ingredients
-
6 vnt. vištienos šlaunelių su oda
-
2 v. š. alyvuogių aliejaus
-
4 v. š. sviesto
-
1 vnt. svogūno
-
1 vnt. morkų
-
1 vnt. salierų stiebų
-
200 g pievagrybių
-
2 v. š. miltų
-
150 ml balto sauso vyno
-
500 ml vištienos sultinio
-
200 ml grietinėlės
-
žiupsnio petražolių
-
žiupsnio čiobrelių
-
druskos
-
juodųjų pipirų
Directions
Yra toks paplitęs posakis apie tris prancūzų virtuvės paslaptis. Tai – sviestas, sviestas ir sviestas. Mūsų liaudies išmintis byloja, kad sviestu košės nepagadinsi, o virtuvės šefai juokauja, kad mažai yra patiekalų, kurių, teisingai pagamint nepavykus, sviestu nepataisysi. #GastroHedonistas šiandien serviruoja visiškai nesėkmėms atsparų receptą, nes sviestui talkon ateina dar ir grietinėlė.
Ponai ir ponios, pristatau jums vištienos fricassee.
Fricassee (frikasė – VLKK past.) – tai klasikinis prancūziškas baltasis padažas, kurį, garantuoju, pamilsite nuo pirmo šaukšto ir gaminsite kiek tik džinsai leis!
Ingredients
6 vnt. vištienos šlaunelių su oda | |
2 v. š. alyvuogių aliejaus | |
4 v. š. sviesto | |
1 vnt. svogūno | |
1 vnt. morkų | |
1 vnt. salierų stiebų | |
200 g pievagrybių | |
2 v. š. miltų | |
150 ml balto sauso vyno | |
500 ml vištienos sultinio | |
200 ml grietinėlės | |
žiupsnio petražolių | |
žiupsnio čiobrelių | |
druskos | |
juodųjų pipirų |
Steps
1
Done
|
Aukštabortėn keptuvėn kliūstelim aliejaus bei porą šaukštų sviesto ir ant smagios kaitros apskrudinam pasūdytą ir papipirintą vištieną, po ~5 minutes iš abiejų pusių. |
2
Done
|
Vištieną atidedam šonan, pamažinam kaitrą iki vidutinės, sudedam likusį sviestą ir beriam smulkintas daržoves ir grybus. Pamaišydami pakepam 5 minutes, suberiam miltus, išmaišom, kepam dar minutę. |
3
Done
|
Supilam vyną, pamaišydami kepam, kol pusė jo nugaruos (5-7 min). |
4
Done
|
Supilam grietinėlę bei sultinį, suberiam žoleles ir išmaišom. Grąžinam keptuvėn vištieną ir paliekam lėtai paburbuliuoti 15 minučių ir voilà! |