Ingredients
-
200 ml grietinėlės
-
200 ml pieno
-
kelių šakelių čiobrelių
-
citrinos žievelės
-
70 g cukraus
-
želatinos
Directions
Itališkos savaitės pabaigai GastroHedonistas serviruoja bene populiariausio, bet paprasto deserto receptą. Pareina virta grietinėlė, arba itališkai – panna cotta. Kaip ir daugelis bazinių receptų, taip ir šis suteikia daug laisvės improvizacijoms. Esu kadaise atradęs šį derinį ir nevengiu juo pasimėgaut.
Ingredients
200 ml grietinėlės | |
200 ml pieno | |
kelių šakelių čiobrelių | |
citrinos žievelės | |
70 g cukraus | |
želatinos |
Steps
1
Done
|
Nors originaliame recepte yra siūloma tik grietinėlė, vien tik iš jos panna cotta gaunasi kiek per riebi. Naudoju natūralaus riebumo ingredientus, mat nuriebinant juos naudojamas cheminis procesas, kas man nėra labai patrauklu. Tad skiedžiu pienu 50/50. Puode užsikaitinam grietinėlę ir pieną iki artimos virimui temperatūros, bet atidžiai stebim, kad neužvirtų ir neišbėgtų. |
2
Done
|
Įdedam čiobrelį (ar kitą prieskonį, pvz, rozmarinas yra mano kitas favoritas panna cottoje) ir paverdam 7-10 min, kol perduos skonį. |
3
Done
|
Įtarkuojam citrinos žievelės. Pasisaldinam pagal skonį. |
4
Done
|
Želatinos naudoju apie 20% mažiau nei nurodoma ant pakelio. Matyt, pienas ir grietinėlė turi tinkamą pH, todėl į malonią konsistenciją stingsta ir su mažesniu kiekiu želatinos. Aktyviai pamaišom, kad pastaroji ištirptų. |
5
Done
|
Į indelius išpilstome per sietelį, kad nepatektų šapelių ir lapelių. Vėsioje vietoje per 4-6 valandas panna cotta sustings ir galėsite ja mėgautis. |
6
Done
|
Panna cottą iš indelių išimam juos palaikę karštame vandenyje minutę kitą, kad atitirptų šonai ir desertas lengvai išslystų lėkštėn. Užtarkuojam citrinos žievelės, puošiam uogom, mėtom, kvarbatkėlėm ir voilà! |