Ingredients
-
Biskvitui
-
150 g miltų
-
150 g cukraus
-
50 g sviesto
-
30 ml pieno
-
1 citrinos žievelės
-
1 a.š. vanilės
-
Kremui
-
3 kiaušinių baltymų
-
200 g cukraus
-
175 g sviesto
-
1 a. š. vanilės
-
žiupsnelio druskos
-
Surinkimui
-
200 g aviečių uogienės
-
1 citrinos sulčių
-
100 ml vandens
-
1 v. š. cukraus
-
1 v. š. migdolų drožliųnebūtina
-
100 g aviečiųnebūtina
Directions
Kadangi niekas nesako, kad, kaip sporto, gastronomijos negalima maišyti su politika, tai pamaišykim.
Mūsų brangieji LDK broliai baltarusiai pagaliau bunda kaip politinė tauta ir Tarakonui sako: „ačiū, gana!“
Mūsų gi priedermė yra juos visokeriopai palaikyti. Šaunuoliai tie, kas sugalvojo Laisvės kelią. Šaunuoliai Laisvės TV su Tapinu priešakyje, įgyvendinantys šią puikią mintį.
Ir net jei šiandien Kelyje nestovėsit, galite sudalyvauti ten mintimis. O kad tai daryti būtų maloniau – išsikepkite Baltarusios tikrosios vėliavos spalvų torčiuką!
Ingredients
Biskvitui |
|
150 g miltų | |
150 g cukraus | |
50 g sviesto | |
30 ml pieno | |
1 citrinos žievelės | |
1 a.š. vanilės | |
Kremui |
|
3 kiaušinių baltymų | |
200 g cukraus | |
175 g sviesto | |
1 a. š. vanilės | |
žiupsnelio druskos | |
Surinkimui |
|
200 g aviečių uogienės | |
1 citrinos sulčių | |
100 ml vandens | |
1 v. š. cukraus | |
1 v. š. migdolų drožlių | |
100 g aviečių |
Steps
1
Done
|
Miltus persijojam 2-3 kartus. Tingisi, žinoma, bet tikrai prideda purumo. |
2
Done
|
Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinam iki 170 C. |
3
Done
|
Pieną su sviestu dedame į karščiui atsparų indą ir kaitinam, kol sviestas visiškai ištirpsta. |
4
Done
|
Pasiruošiam vandens vonelę: dideliam puode užkaitinam kelis cm vandens, kol pradės garuoti. |
5
Done
|
Karščiui atspariame inde suplakam kiaušinius su cukrumi ir vanile. Indą dedam ant vandens vonelės, įsitikinam, kad jo dugnas neliečia vandens. Maišom (ranka!) 3-4 minutes, kol kiaušinių masė sušyla. |
6
Done
|
Nuimam dubenį nuo karščio ir plakam, jau su elektriniu plakikliu, apie 10 minučių, kol masė bent patrigubėja ir pabąla. |
7
Done
|
Suberiam miltus ir kelis kartus atsargiai permaišom. Tada eilė sviestui ir citrinai – vėl nepermaišom! |
8
Done
|
Masę pilam į kepimo formą ir šaunam į orkaitę. Kepam apie 20-25 min., kol įdurtas dantų krapštukas lieka švarus ar su vienu kitu trupiniu. |
9
Done
|
Iškepus, orkaitę atidarom, bet pirmas 10 min neišimam biskvitų. Paskui juos ištraukiam, paliekam dar 10 min, tada jau išimam iš formos ir paliekam pilnai atvėsti. Atvėsusį perpjaunam į du arba tris sluoksnius. |
10
Done
|
Vėl pasiruošiam vandens vonelę ir karščiui atsparų indą. Į dubenį supilam kremui skirtus kiaušinių baltymus ir cukrų, išmaišom. Dubenį dedam ant garų ir nuolat maišom, kol cukrus ištirpsta, o masė pasidaro ganėtinai skysta. Maždaug 5 min. |
11
Done
|
Dubenį nuimam nuo garų vonelės, pajungiam elektrinį plaktuvą ir plakam. Plakam ilgai, kol masė atšąla ir sustandėja. Gali užtrukti ir 15 minučių. Jei virtuvėje labai karšta ir po 15 minučių dar vis neturim standžių viršūnėlių, dubenį galima 5 minutėm įdėt į šaldytuvą ir toliau tęsti procesą. |
12
Done
|
Kai masė jau visiškai atšalus ir standi, dedam kubeliais supjaustytą sviestą, maždaug po šaukštą vienu kartu. Kitą šaukštą dedam tik pirmajam visiškai išsimaišius. Sudėjus visą sviestą, dedam druską ir vanilės ekstraktą, dar kartą perplakam. |
13
Done
|
Jei beplakant sviestas atsiskyrė, grąžinam dubenį ant garų vonelės minutei kitai. Nemaišant luktelim, kol kraštai truputį aptirpsta, nuimam nuo garų, ir plakam lėčiausiu greičiu apie pusę minutės, paskui vėl grįžtam prie vidutinio greičio. |
14
Done
|
Jei masė išskydo, dubenį dedam į šaldytuvą kokiom 15 minučių ir vėl grįžtam prie plakimo. |
15
Done
|
Atėjom prie surinkimo. 100 ml vandens pašildom, sumaišom su cukrum ir citrinos sultim. |
16
Done
|
Dedam biskvito lakštą ant lėkštės, sulaistom vandens-citrinos mišiniu, aptepam uogiene, tada kremu. Kartojam šį žingsnį dar kartą arba du, priklausomai nuo to, į kiek dalių supjaustėt biskvitą. |
17
Done
|
Pabaigus sluoksniavimą, kraštus taip pat plonai aptepam kremu. Puošti galima šviežiomis avietėmis ir migdolų drožlėmis, taip pat ir aviečių uogiene. Dedam į šaldytuvą porai valandų, kad skoniai susidraugautų. Prieš valgant palaikome kambario temperatūroje apie 20 min. Tadam! |