Ingredients
-
300 g krakmolingų ryžiųgalima naudoti apvaliagrūdžius Carnaroli, Arborio
-
200 ml kokosų pieno
-
50 g cukraus
-
žiupsnelio druskos
-
1 vnt. sunokusių mangų
-
saujelės sezamų sėklų
-
krakmolingų ryžių
Directions
Britanijos mokslininkai nustatė, kad nepasaldinus gyvenimo, karantinas gerokai rūgštesnis. #GastroHedonistas skuba į pagalbą ir rekomenduoja, ko gero, populiariausią pietryčių Azijos desertą – lipnius ryžius su mangu. Lipnūs ryžiai mūsuose labiau žinomi kaip ryžių pudingas, bet vėlgi, nesivelkim į lingvistinius niuansus ir eikim prie skaniosios dalies.
Ingredients
300 g krakmolingų ryžių | |
200 ml kokosų pieno | |
50 g cukraus | |
žiupsnelio druskos | |
1 vnt. sunokusių mangų | |
saujelės sezamų sėklų | |
krakmolingų ryžių |
Steps
1
Done
|
Ryžius šaltu vandeniu plaunam bent 5 kartus ir pamerkiam bent keturioms valandoms. |
2
Done
|
Idealu juos virti garuose, jei neturit garintuvo, galima tiesiog naudoti duršlioką (koštuvą – VLKK past.) virš puodo su verdančiu vandeniu. |
3
Done
|
Ryžiams bebaigiant virti, padažiniam puodelyje pašildom kokosų pieną, suberiam cukrų ir jį ištirpdom. Maišant kokosų pieną, tailandiečiai pataria šaukštą sukti į vieną ir tą pačią pusę, kad pienas nesuvarškėtų. |
4
Done
|
Į tik išvirusius ryžius supilam saldintą karštą kokosų pieną, išmaišom ir paliekam porai minučių pabręst. |
5
Done
|
Tuo tarpu gabaliukais susipjaustom mangą. Ryžius krečiam dubenin, paskirstom mangą tarp visų porcijų, pabarstom sezamu ir voilà, žiū, jau karantinas nebėra nemielas. |