Ingredients
-
Pagrindui
-
300 g avižinių sausainių
-
100 g sviesto
-
50 g rudojo cukraus
-
Sūrio kremui
-
300 ml grietinėlės
-
600 g kreminio sūrio
-
100 g cukraus
-
15 g cukraus pudros
-
2 v. š. grietinės
-
2 v. š. citrinos sulčių
-
vanilės
Directions
Anądien ištiko sriubos virimo iš kirvio koto situacija. Na, skirtumas gal toks, kad ingredientų buvo, bet įrangos – ne. Uošvienei pažadėjau torčiuką, bet sodyboje orkaitės nėra. Kai orkaitės nėra – tai ir kepimo formos nerasta. O tortą pagaminti, kaip suprantat, reikia. Situacijos gelbėtojas – nekeptas sūrio pyragas, kurį pagaminau puode.
Ir uošvienė patenkinta, ir aš sveikas.
O dabar apie viską – detaliai.
Ingredients
Pagrindui |
|
300 g avižinių sausainių | |
100 g sviesto | |
50 g rudojo cukraus | |
Sūrio kremui |
|
300 ml grietinėlės | |
600 g kreminio sūrio | |
100 g cukraus | |
15 g cukraus pudros | |
2 v. š. grietinės | |
2 v. š. citrinos sulčių | |
vanilės |
Steps
1
Done
|
Sutriname avižinius sausainius. Galima blenderiuot, galima sudėti į storą polietileninį maišelį ir prasieiti kočėlu. |
2
Done
|
Sausainių trupinius sumaišome su lydytu sviestu ir iškrečiame į popieriumi įklotą kepimo formą, na, ar bet kokią kitą talpą. Supresuojam trupinius dugne ir padarom 1-2 centimetrų aukščio kraštelį. Kuo geriau suspausime trupinius, tuo mažesni šansai, kad pyrago pagrindas trupės, kai dėsime lėkštėn. Kol ruošime įdarą, pagrindą šaldome šaldiklyje. |
3
Done
|
Išplakame grietinėlę iki standžių putų. |
4
Done
|
Kreminį sūrį išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Svarbu labai gerai išmaišyti, kad neliktų sūrio grambuoliukų. Sudedam likusius ingredientus ir vėl gerai išmaišom. |
5
Done
|
Į sūrio masę atsargiais judesiais mentele įmaišome plaktą grietinėlę. Svarbu neskubėti, kad grietinėlėje esantis oras nepabėgtų ir įdaras išliktų purus it šviežias sniegas. |
6
Done
|
|
7
Done
|
Iškeliam pyragą iš formos, raikom ir voilà, mėgaujamės! |