0 0
Nekeptas sūrio pyragas

Pasidalykite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite ir pasidalykite šiuo adresu

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
300 g avižinių sausainių
100 g sviesto
50 g rudojo cukraus
Sūrio kremui
300 ml grietinėlės
600 g kreminio sūrio
100 g cukraus
15 g cukraus pudros
2 v. š. grietinės
2 v. š. citrinos sulčių
vanilės

Nekeptas sūrio pyragas

  • 0:30
  • Serves 10
  • Vidutinis

Ingredients

  • Pagrindui

  • Sūrio kremui

Directions

Dalytis

Anądien ištiko sriubos virimo iš kirvio koto situacija. Na, skirtumas gal toks, kad ingredientų buvo, bet įrangos – ne. Uošvienei pažadėjau torčiuką, bet sodyboje orkaitės nėra. Kai orkaitės nėra – tai ir kepimo formos nerasta. O tortą pagaminti, kaip suprantat, reikia. Situacijos gelbėtojas – nekeptas sūrio pyragas, kurį pagaminau puode.

Ir uošvienė patenkinta, ir aš sveikas.

O dabar apie viską – detaliai.

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
300 g avižinių sausainių
100 g sviesto
50 g rudojo cukraus
Sūrio kremui
300 ml grietinėlės
600 g kreminio sūrio
100 g cukraus
15 g cukraus pudros
2 v. š. grietinės
2 v. š. citrinos sulčių
vanilės

Steps

1
Done

Sutriname avižinius sausainius. Galima blenderiuot, galima sudėti į storą polietileninį maišelį ir prasieiti kočėlu.

2
Done

Sausainių trupinius sumaišome su lydytu sviestu ir iškrečiame į popieriumi įklotą kepimo formą, na, ar bet kokią kitą talpą. Supresuojam trupinius dugne ir padarom 1-2 centimetrų aukščio kraštelį. Kuo geriau suspausime trupinius, tuo mažesni šansai, kad pyrago pagrindas trupės, kai dėsime lėkštėn.

Kol ruošime įdarą, pagrindą šaldome šaldiklyje.

3
Done

Išplakame grietinėlę iki standžių putų.

4
Done

Kreminį sūrį išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Svarbu labai gerai išmaišyti, kad neliktų sūrio grambuoliukų. Sudedam likusius ingredientus ir vėl gerai išmaišom.

5
Done

Į sūrio masę atsargiais judesiais mentele įmaišome plaktą grietinėlę. Svarbu neskubėti, kad grietinėlėje esantis oras nepabėgtų ir įdaras išliktų purus it šviežias sniegas.

6
Done

Traukiame pagrindą iš šaldiklio ir neskubriais judesiais perkeliame ant jo kreminį įdarą. Mentele išlyginam paviršių ir perkeliam į šaldytuvą. Ten palaikome bent 8 valandas, o geriausia – pernakt.

7
Done

Iškeliam pyragą iš formos, raikom ir voilà, mėgaujamės!

previous
Bulvių šimtalapis
next
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
previous
Bulvių šimtalapis
next
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here