Ingredients
-
Tešlai
-
100 g sviesto
-
1 v. š. kakavos
-
160 g miltų
-
60 g rudojo cukraus
-
Įdarui
-
500 g varškės
-
vanilės
-
4 vnt. kiaušinių
-
200 g cukraus
-
2 v. š. grietinės
-
100 g sviesto
-
100 g tamsaus Muscovado cukraus
-
100 g maltų džiūvėsių
-
70 g pistacijų branduolių
Directions
Geras tortas man yra toks, kuris turi traškų sluoksnį. Dažniausias tų gerųjų tortų trūkumas – traškus sluoksnis yra per plonas. Anądien išsizyziau, kad šaunioji Cheat day konditerė July išduotų paslaptį, kaip tą traškumą išgaut pačiam. Pasirodo, tas traškumas išdidžiai vadinamas krokantu. Prie jo gavau ir prancūziško šokoladinio varškės pyrago receptą. Jo proporcijas patobulinau pagal Karlsono principą:
„40 tortų ir viena žvakutė“.
Taigi, šiandien #GastroHedonistas serviruoja prancūzišką varškės pyragą su krokantu.
Ingredients
Tešlai |
|
100 g sviesto | |
1 v. š. kakavos | |
160 g miltų | |
60 g rudojo cukraus | |
Įdarui |
|
500 g varškės | |
vanilės | |
4 vnt. kiaušinių | |
200 g cukraus | |
2 v. š. grietinės | |
100 g sviesto | |
100 g tamsaus Muscovado cukraus | |
100 g maltų džiūvėsių | |
70 g pistacijų branduolių |
Steps
1
Done
|
Tešlai naudojam šaltą sviestą, jį sutarkuojam. Į dubenį suberiam likusius ingredientus ir išmaišom. Turi gautis biri masė. Ją suberiam į kepimo formą ir išlyginam. |
2
Done
|
Įdaro ingredientus blenderiu išmaišom iki vientisos masės ir supilam ant tešlos. |
3
Done
|
Tuo pačiu blenderiu sumaišom krokanto ingredientus, išskyrus pistacijas. Jas įmaišom rankomis, kad nesusimaltų į miltus. Krokantą užbarstom po truputį, atsargiai, kad nesusimaišytų su varškės sluoksniu. |
4
Done
|
Kepam iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol dantų krapštuką iš vidurio pyrago ištrauksime sausą. |
5
Done
|